radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 532 klicev, od tega 190 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 73 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana pešca.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Gameljnah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v več kleti klet in odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo Head, črno rumene barve. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v parkomat, ki ga je neznani storilec poškodoval z neznanim pirotehničnim sredstvom in iz njega odtujil denar. Pri tem je nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 7. ure se je na Njegoševi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška huje telesno poškodoval, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj pred 7. uro se je na Ljubljanski cesti v Dobu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška huje telesno poškodoval, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj po 18. uri se je na Ljubljanski cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznik osebnega vozila in trije pešci. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcem na prehodu za pešce. Pri tem so se vsi trije pešci lažje poškodovali. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.70 mg/l alkohola v litru izdihanega. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran