radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 195 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 23 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Včeraj smo obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in štirinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

V Stražici, na območju Policijske postaje Celje, smo sinoči okoli 22.30 ure, zaznali voznika kombiniranega vozila, ki je nezanesljivo vozil. Voznik je vozil brez vozniškega dovoljenja, preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel kar 1,26 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika smo pridržali do streznitve. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja smo mu zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sledi obdolžilni predlog.

Včeraj smo zaradi vožnje pod vplivom alkohola obravnavali še dva voznika.

V Libeličah smo obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,87 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, v Žiberniku, pa voznika, ki je imel 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali devetkrat.

Kriminaliteta
Včeraj, nekaj pred 7. uro zjutraj, smo bili obveščeni o požaru. Zagorelo je v stanovanju stanovanjskega bloka na Nušičevi ulici v Celju. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. V času požara je bila v stanovanju starejša gospa, ki se je nadihala dima in so jo z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Ogenj je uničil dnevni prostor. Ob tej priložnosti opozarjamo občane, naj vozil ne parkirajo na mesta, kjer so označene intervencijske poti, kot se je zgodilo v včerajšnjem primeru. V trenutkih gašenja požarov oziroma nudenja pomoči poškodovanim je pomembna vsaka sekunda.

V Miklavžu pri Taboru je neznani storilec iz prostorov novogradnje ukradel več gradbenega materiala.

Na parkirišču v Mali Pirešici je neznani storilec na petih vozilih predrl pnevmatike.

V garažni hiši v Celju smo obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je vozilo poškodoval z ostrim predmetom in lastnici povzročil za okoli 1.000 € škode.

V Podgori, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, je neznani storilec uničil okoli 20 metrov žičnate ograje, s katero je ograjen pašnik.

Danes okoli pol enih zjutraj je v Vrenski Gorci zagorel delovni stroj, ki ga je ogenj v celoti uničil. Po prvih podatkih je tuja krivda izključena.

Miren in varen konec tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran