radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

nadzor prometaMed 09. in 15. januarjem 2022 je potekala nacionalna akcija Varno brez telefona. V tem času smo pomurski policisti poostreno preverjali, ali med vožnjo telefonirate oz. uporabljate druge naprave, in ugotovili 57 kršitev. Uporaba mobilnih telefonov je nevarna. Zmanjšuje zbranost voznika, s tem pa povečuje možnost nastanka prometnih nesreč. Za uporabo mobilnega telefona med vožnjo je za voznike motornih vozil predpisana kazen 250 evrov ter 3 kazenske točke. Za udeležence v prometu, ki ne potrebujejo vozniškega dovoljenja (kolesa, e-skiroji in ostala lahka motorna vozila) pa kazen za uporabo mobitelov, slušalk in drugih naprav med vožnjo znaša 120 evrov.

Več o nadzoru: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/116909-v-enotedenskem-nadzoru-1-415-krsitev-rabe-mobilnega-telefona-med-voznjo

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran