radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske postaje Piran so v zadnjih dveh mesecih lanskega in v začetku letošnjega leta obravnavali več vlomov v poslovne objekte na območju Portoroža in Lucije. Vlomi so bili predvsem v trafike, gostinske lokale pekarne in razne pisarne, od koder je storilec odnašal denar in cigarete.

17. 1. 2023 v jutranjih urah so piranski policisti obravnavali vloma v dve različni trafiki v Portorožu. Z zbiranji obvestil in dokazov iz teh dveh vlomov so identificirali storilca, 46-letnega moškega iz Lucije, ki je povratnik tovrstnih kaznivih dejanj. Naslednji dan, 18. 1. 2023, ob 2.50, je bil isti moški zaloten v Luciji, ko se je s telesom naslanjal na vrata pekarne z namenom, da bi vlomil. Policista sta mu to preprečila in mu na kraju odvzela prostost ter zanj odredila pridržanje zaradi utemeljenega suma storitve predhodnih vlomov.

Po vseh zbranih obvestilih in dokazih je bil osumljeni 19. 1. 2023 v večernih urah s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj v nadaljevanju odredila sodno pridržanje.

Lani in v januarju letos so zoper 46-letnika policisti Policijske postaje Piran na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali skupno že 26 kazenskih ovadb zaradi vlomov v različne poslovne objekte in 2 ovadbi za vloma v stanovanjski hiši. Z zbiranjem obvestil in dokazov nadaljujejo saj sumijo, da je izvršil še nekatere vlome, ki niso še preiskani.

Preventivni nasveti:
Vlomilci in tatovi niso na dopustu - preventivni nasveti policije: https://policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran