radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Celjski kriminalisti so v preteklih dneh, v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju, zaključili več mesečno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe. V zaključni akciji so prostost odvzeli šestim osebam, osumljenim storitve 40. kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Dve osebi so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor, štiri so po opravljenih preiskovalnih dejanjih spustili na prostost.

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je 48-letni osumljenec z območja Policijske uprave Celje, od maja lani, do odvzema prostosti, organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc, ki so v skladu z Uredbo o razvrstitvi prepovedanih drog prepovedane. Slednje je naročal in plačeval preko spletnih platform v tujini, droge so mu na naslov bivanja dostavljale družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo. Osumljeni je substance prepakiral in jih fizično ali preko dostavnih služb, dostavil preprodajalcem iz širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora.

Osumljeni je prodajal prepovedane substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL, ki je intramulekularni ester gama hidroksi butanojske kisline (GHB) in je kot taka prepovedana.

Med preiskavo smo zasegli okoli 700 g prašnatih in kristalnih delcev zgoraj navedenih psihoaktivnih substanc ter 8 litrov GBL-ja, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. Slednje se pri uporabnikih dozira v manjših količinah, nekje med 0.3 in 0.9 ml.

zaseg droge celje

Osumljenemu smo zasegli tudi osebni vozili.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran