radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniVčeraj dopoldne so nas občani opozorili, da v Novi vasi v Celju divja mlajši voznik osebnega vozila znamke BMV, ki z objestno vožnjo ogroža udeležence cestnega prometa.

Voznika smo ustavili na Partizanski cesti v Celju. Ugotovili smo, da je vozil v času veljavnega ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Vozilo, ki ga je vozil pa ni bilo tehnično brezhibno. Vozilo smo vozniku zasegli, sledi še obdolžilni predlog.

V Celju smo včeraj zasegli še dve vozili, v enem primeru kombinirano vozilo vozniku, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja in v nočnih urah še vozniku, ki je vozil v času ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja zaradi vožnje pod vplivom alkohola. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

V prihodnjih dneh bomo tudi na Celjskem še posebej pozorni na uporabo varnostnih pasov v vozilih. Do nedelje namreč poteka akcija »Varnostni pas – varuje vas«, ki je namenjena povečanju stopnje uporabe varnostnega pasu.

V včerajšnjem, dve uri trajajočem nadzoru na območju PU Celje, smo zaznali 48 voznikov, ki niso uporabljali varnostnih pasov. 18 smo jih zaradi neuporabe opozorili, ostalim smo izdali plačilne naloge. V nadzoru smo zaznali tudi 60 voznikov, ki so med vožnjo telefonirali.

V prihodnjih dneh bomo pogosteje nadzirali tako uporabo varnostnih pasov pri vožnji kot uporabo zadrževalnih sistemov, pozorni pa bomo tudi na druge cestno prometne kršitve.

Voznikom in potnikom svetujemo, da dosledno spoštujejo cestno prometne predpise.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran