radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 560 klicev, od tega 185 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 69 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 9 vlomov ( v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 800 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro in alarmni sistem. Škoda znaša okoli 2200 tisoč evrov.

V Trbovljah je bilo vlomljeno v vikend, od koder so bila odtujena čistila. Škoda znaša okoli 200 evrov.

V Vodicah je bilo vlomljeno v kovinsko skladišče, od koder so bila odtujena olja. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 16. uro je na cesti med Predgradom in Jelenjo vasjo padel motorist. Ugotovljeno je bilo, da je po prehitevanju zapeljal nazaj na desni pas in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal desno izven vozišča na travnik. Pri tem se je huje poškodoval in je njegovo življenje ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Motoristom svetujemo, da še preden se odpravijo na prvo vožnjo, naj ne pozabijo na tehnično pripravo motorja ter na ustrezno psihofizično pripravo. Posebno previdni naj bodo ob začetku sezone - hladen asfalt, pesek in poškodbe na vozišču so lahko namreč, skupaj z nepazljivostjo, vzrok za padec ali prometno nesrečo

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran