radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti PP Piran so 21. 2. 2023 v popoldanskih urah poostreno nadzirali zlorabo prepovedanih drog na območju Občine Piran.

Pri tem je bilo odkritih 5 oseb, ki so na javnem posedovali oziroma uživali prepovedano drogo konopljo. Vsem 5 osebam je bila prepovedana droga zasežena in bo zoper njih uveden prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 20.25 sta policista Policijske postaje Piran v Portorožu med kontrolo prometa zaustavila osebni avtomobil goriških registrskih tablic. V postopku sta ugotovila, da je vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil 22-letni moški iz Vipave. Ker sta policista posumila, da je voznik vozil osebni avtomobil pod vplivom prepovedanih drog, sta mu odredila postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov prepovedanih drog, ki je po uporabi pokazal pozitiven rezultat na kokain. Zaradi navedenega mu je policist odredil strokovni pregled z odvzemom telesnih tekočin, ki pa ga je voznik odklonil.

V nadaljevanju je policist pri kontroli vozila v prtljažniku opazil belo vedro, v katerem je bilo več PVC vrečk, iz katerih je bilo moč zaznati značilen vonj po prepovedani drogi konoplji. V vedru je bila tudi gramska tehtnica. Zaradi količine in načina pakiranja snovi, za katero je obstajal sum na prepovedano drogo, so policisti 22-letnemu moškemu zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami odvzeli prostost. Privedli so ga na PP Piran, kjer so mu naknadno zasegli še 0,55 grama bele prašnate snovi – prepovedane droge amfetamin. Po opravljenem preliminarnem testu je bilo ugotovljeno, da je osumljenec hranil za namen prodaje skupaj 49 gramov prepovedane droge konoplja.

22. 3. 2023 so policisti PP Piran na podlagi odredbe za hišno preiskavo, ki jo je izdalo Okrožno sodišče v Kopru, opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki jih osumljeni uporablja v Vipavi. Med preiskavo so policisti v stanovanju odkrili in zasegli še 4 manjše pakete prepovedane droge konoplja, ki je bila pripravljena za nadaljnjo preprodajajo, in 5 nabojev kalibra 0,22.

Po končani preiskavi je bil osumljeni spuščen na prostost, kazenska ovadba bo zoper njega podana na Okrožno državno tožilstvo po redni poti. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom prepovedanih drog je bil osumljencu zasežen osebni avtomobil ter na Okrajno sodišče podan obdolžilni predlog. Zaradi nedovoljene posesti nabojev bo zoper 22-letnika izveden prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran