radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 257 klicev, od tega 117 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 24 prometnih nesreč I. kategorije,
  • ena prometna nesreča II. kategorije,
  • ena prometna nesreča III. kategorije,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnem kraju in 4 v zasebnem prostoru.

policija splosniNesreča pri delu
Na območju PP Slovenska Bistrica se je v dopoldanskem času zgodila nesreča pri delu s traktorjem. Voznik traktorja je utrpel hudo telesno poškodbo in je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Maribor, kjer je poškodovani ostal na zdravljenju. Policisti zbirajo obvestila v cilju razjasnitve okoliščin nesreče pri delu.

Delovna nesreča
Na območju PP Slovenska Bistrica je zaposleni pri samostojnem podjetniku opravljal dela s traktorjem. V dopoldanskem času je parkiral traktor na makadamskem dvorišču ter nameraval odpraviti napako na traktorju. Ulegel se je pred zadnje kolo in si ogledoval podvozje. Traktor se je pričel samodejno premikati po klancu navzdol, kar je imelo za posledico, da ga je zadnje kolo prevozilo in nato še kolo prikolice. Traktor se je po nekaj desetih metrih ustavil v hlodovini. Traktorist je utrpel hude telesne poškodbe in je bil odpeljan z reševalnim vozilom v UKC Maribor.

Vlom v hišo
Na območju PP Podlehnik je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo, kjer je pregledal celotno notranjost. Iz prostorov je odtujil denar in zlatnino ter z dejanjem oškodoval lastnika za skoraj 5000 evrov.

Kolesar povzročil prometno nesrečo
Policisti PPP Maribor so proti večeru obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, ki se je zgodila na območju Dogoš. Voznik kolesa ni upošteval pravil prednosti in je trčil v prednji desni del osebnega avtomobila, ki je pripeljal po prednostni cesti. Zaradi trčenja je kolesar utrpel hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor. Zoper kolesarja sledi hitri postopek z odločbo, zaradi neupoštevanja pravil prednosti, zoper voznika osebnega avtomobila pa obdolžilni predlog, ker je vozil vozilo pod vplivom alkohola (0,62 mg/l).

Tomaž Urleb, mag.
Vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran