radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 173 klicev, od tega 70 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V navedenem obdobju smo obravnavali:

  • 6 kaznivih dejanj,
  • 23 prometnih nesreč I. kategorije,
  • ena prometna nesreča II. kategorije,
  • ena prometna nesreča III. kategorije,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnem kraju in 6 v zasebnem prostoru.

policija splosniZ osebnim vozilom vozil po avtocesti vozil v nasprotno smer
Okoli 10. ure dopoldan smo bili obveščeni, da voznik osebnega avtomobila, znamke Nissan Juke na avtocesti A1, iz smeri Maribora v smeri Ljubljane, vozi po nasprotni strani avtoceste, vozil pa bi ga naj starejši občan. Policisti sicer vozila na A1 niso izsledili, je pa bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je po nasprotni strani avtoceste navedeno vozilo vozil 84 letni voznik, zoper katerega so policisti izvedli postopek in bo zoper njega po vseh zbranih obvestilih podan obdolžilni predlog za sodišče v Mariboru.

Prometna nesreča z hudimi telesnimi poškodbami
Okoli 17.30 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti A5 na uvozu Pernica, v smeri Maribora, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. 37 letni povzročitelj je vozil z vozilom po desnem prometnem pasu v smeri Maribora in nato zapeljal na levi prometni pas, ne da bi se prepričal, da lahko to varno stori glede na ostale udeležence, saj ga je v tem trenutku po levem prometnem pasu prehiteval 32 letni voznik osebnega avtomobila. Zaradi trčenja v desni bočni del udeleženca je 32 letni voznik izgubil nadzor nad vozilom in zaradi tega trčil v varovalno ograjo ob izvozu za Pernico, pri tem je vozilo vrglo v zrak, po izjavah očividcev, pa je voznik padel iz vozila in obležal na kraju. Na kraju so posredovali reševalci, ki so poškodovanega 32 letnika odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju, utrpel pa je hude telesne poškodbe, vendar ni v življenjski nevarnosti. Avtocesta je bila za ves promet zaprta med 20.20 in 23. uro, za obvoz pa je poskrbel vzdrževalec avtoceste. Policisti bodo zoper povzročitelja napisali kazensko ovadbo na pristojno ODT v Mariboru, zoper udeleženca pa bodo izvedli ukrep po znani analizi strokovnega pregleda, zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo pa mu bo izdan plačilni nalog.

Nedovoljen prehod notranje meje EU
Okoli 11.30 ure smo bili s strani avstrijskih varnostni organov obveščeni, da je šest tujcev, od tega dva otroka, vsi državljani Rusije, nedovoljeno prestopilo notranje meje EU in jih imajo zadržane na avtocesti na strateški točki v Šentilju. Po izvedenem postopku, vsi polnoletni državljani Rusije so poravnali globe, so bili tujci napoteni na območje Hrvaške, kjer imajo urejen status prosilca za azil.

Nedovoljen prehod notranje meje EU
Ob 17. uri so imeli policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe na strateški točki v Šentilju v postopku državljana Albanije, ki je imel v evidencah zabeležen ukrep prepovedi vstopa na schengensko območje. Policisti so zaradi nedovoljenega prehoda notranje meje EU tujcu izrekli globo, po zaključenem postopku pa je bil tujec nastanjen v COT Postojna.

Miran Klemen, mag.
višji policist I
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran