radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 493 klicev, 136 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 29 nanašalo na kriminaliteto, 27 na javni red in mir, ter 49 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko in drzno tatvino, 6 tatvin, 5 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je na območju Kamnika umrl pešec, o čemer smo vas obvestili včeraj.

Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlom:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 4.000 evrov.

Drzna tatvina
Včeraj, nekaj pred 8. uro smo bili obveščena drzni tatvini na avtobusnem postajališču v Domžalah, kjer je do sedaj neznani storilec oškodovanki iz ramen strgal torbico, nato pa v družbi s še enim moškim s kraja peš pobegnil. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Rop bencinskega servisa
Včeraj, okoli 13.30 smo bili obveščeni o ropu bencinskega servisa na Šmartinski cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil v prodajalno in od uslužbencev zahteval denar. Svoje zahteve je podkrepil z ostrim predmetom. Iz blagajne je odtujil nekaj bankovcev in se s kraja odpeljal s črnim treking moškim kolesom. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Opis storilca:

  • Visok okoli 200 cm, oblečen v črna oblačila, obut v rjave čevlje z, na glavi je imel volneno črno kapo z izrezom za oči.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 23.50 ure se je Španski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu robu trčil v ograjo ob vozišču. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.94 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran