radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 128 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 355 klicev. Obravnavali so 30 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 z lažjimi poškodbami, zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 2 tatvini ter ponarejanje listin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 35 nezakonitih prehodov državne meje.

24. 3.
V Portorožu je nekdo vlomil v hišo. Pregledal je prostore, odnesel pa ni nič.

Ob 20.30 so v Bertokih zasegli osebni avtomobil 22-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.10 so pri Starodu ustavili osebni avtomobil Opel Astra, romunske registracije. Vozil ga je 46-letni državljan Romunije, v vozilu pa sta bili še dve državljanki Iraka, ki sta prišli v Slovenijo nezakonito. Državljan Romunije je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Ob 22.30 je 43-letnemu vozniku v Hrvatinih odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,13 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

25. 3.
Popoldan so v Kopru 17-letniku zasegli moped Piaggio ZIP 25 in odredili izredni tehnični pregled (sum na predelavo). Sledi obdolžilni predlog.

Ob 19. uri je v Izoli 41-letnemu vozniku osebnega avtomobila odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,62 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20. uri smo prejeli informacijo, da nekdo v Kopru na parkirišču krade s koles. Policisti so na kraju prijeli 51-letnega državljana Romunije, ki je imel pri sebi motoristično čelado in rokavice in mobilni telefon Iphone. Približno uro zatem smo prejeli prijavo za ukradeno motoristično čelado. Osumljenemu sledi kazenska ovadba, čelado in rokavice so policisti že vrnili lastniku.

26. 3.
V Kopru so se ob 0.50 stepli vozniki tovornih vozil, in sicer dva državljana Poljske in državljan Ukrajine. Policisti so na kraju zoper enega državljana Poljske uporabili prisilna sredstva, ker je pod vplivom alkohola še nadaljeval s kršitvijo, so mu odredili pridržanje. Izrekli so mu globo. Zjutraj, ob 5.20 so nas poklicali še za drugega državljana Poljske, ki je pod vplivom alkohola motil delovni proces in žalil zaposlene. Tudi njemu je bilo odrejeno pridržanje in izrečena globa.

Ob 1.30 so v Portorožu odredili preizkus alkoholiziranosti 68-letnemu vozniku. Pokazal je rezultat 0,63 mg/l, voznika so pridržali. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 5.30 je v Kopru odrejen preizkus alkoholiziranosti 30-letnemu vozniku pokazal rezultat 0.89 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Dopoldan se je policistom Postaje pomorske policije 38-letni upravljalec plovila izkazal s Potrdilom o usposobljenosti za voditelja čolna, za katerega so posumili, da je ponaredek. Listino so mu zasegli.

Popoldan so pri Razdrtem ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.30 so na izolski obvoznici ustavili 30-letnega državljana Albanije, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,80 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

27. 3.
Ob 10.45 smo bili obveščeni o prometni nesreči na izvozu it tunela Markovec (proti Izoli). Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bili udeleženi dve vozili. 51-letni povzročitelj je zaradi neprilagojene hitrosti silovito trčil v drugo vozilo. V postopku je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, odrejen hitri test za droge je bi pozitiven. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje nevarne vožnje, vozilo so mu zasegli. Tunel je trenutno še vedno zaprt.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran