radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 86 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 28:

  • trije s področja kriminalitete; od tega o dveh tatvinah in o nasilju v družini s prepovedjo približevanja;
  • osem s področja prometne varnosti; od tega o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in o prometni nesreči z materialno škodo;
  • 11 s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraj in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih, od tega o požaru.

policija splosniPrometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Jeseniški policisti so včeraj okoli 16.15 obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena dva voznika avtomobilov in voznik štirikolesnika. 50-letni voznik je vozil avtomobil po Cesti Toneta Tomšiča, iz smeri Koroške Bele proti Gimnaziji Jesenice, ko ga je po pločniku v danem trenutku, začel prehiteti 58-letni voznik štirikolesnika. V tem času se je iz neprednostne ceste na prednostno Cesto Toneta Tomšiča vzvratno začel vključevati še 75-letni voznik avtomobila. Voznik štirikolesnika je najprej trčil v avtomobil 50-letnega voznika, nato pa še v avtomobil 75-letnega voznika. Po podatkih s katerimi razpolagamo je voznik štirikolesnika huje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznika štirikolesnika in 75-letnega voznika avtomobila vodijo prekrškovni postopek.

Dogodek:
Radovljiški policisti so bili včeraj nekaj čez 6. uro obveščeni o skalnem podoru iz strme brežine na območju Globokega, občina Radovljica. Sanacija, bo po podatkih upravljavca cest in železnice, trajala več dni. Zato bo do nadaljnjega za cestni promet zaprta občinska cesta Globoko - Dobro Polje in železniški promet železniška proga Lesce - Ljubljana. Ob dogodku ni bil nihče ogrožen in poškodovan. Policisti so dogodek ustrezno dokumentirali. Za železniški promet je organiziran nadomestni prevoz. Več informacij: https://potniski.sz.si/

Javna prireditev FIS Svetovni pokal v smučarskih skokih, Planica 2023 in spremenjen prometni režim:
Danes se začenja javna prireditev v Planici, ki bo potekala do 2. 4. 2023. Pričakovati je večje število obiskovalcev na prireditvenem prostoru v Planici, kot na spremljevalnih prireditvah v Ratečah in Kranjski Gori.

Vsakodnevno bo povečan promet na relaciji proti Planici in ob zaključkih v obratni smeri proti Jesenicam. V času vikenda so možni kratkotrajni zastoji. Na območju prireditvenih prostorov bo veljal poseben režim prometa, parkiranja in samega dostopa za ogled tekem ali spremljajočih prireditev, ki ga bo urejal organizator. Pozivamo vse obiskovalce, da uporabljajo javne prometne površine ter predvidena označena parkirna mesta organizatorja.

Upoštevajo naj prometno signalizacijo, navodila organizatorja, rediteljev in policistov. Vse podrobne informacije organizatorja: https://www.planica.si/sl.

Policisti še svetujemo, da se na območje Kranjske Gore in Planice odpravite pravočasno. V prometu bodite strpni, prilagodite hitrost vožnje in zagotavljajte ustrezno varnostno razdaljo. Za volan ne sedite pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog. Vozila zaklepajte in na vidnih mestih ne puščajte predmetov. Na javnih prireditvah, tako športnih v Planici kot spremljevalnih v Ratečah in Kranjski Gori, spoštujte javni red in mir. Bodite vzoren navijač ali obiskovalec. Določena območja bodo tudi pod video nadzornim sistemom. Želimo vam prijeten in varen obisk prireditev.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran