radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Na območju Policijske uprave Koper smo v zadnjem obdobju obravnavali več drznih tatvin v poslovnih prostorih (manjše trgovine, frizerski saloni, trgovine z oblačili ...).

Z dosedanjimi preiskavami kaznivih dejanj je bilo ugotovljeno, da za enkrat neznana ženska vstopi v poslovni prostor, kjer pod pretvezo menjave denarja oziroma z drugimi izgovori zamoti prodajalko ali stranke v prostoru in jim v tem času odtuji torbico, denarnico ali gotovino iz predalov.

Oškodovanci so podali opis storilke:

  • gre za žensko, staro med 30 in 40 let, srednje postave, temnejše polti, daljših črnih las, spetih v "kito". V času izvrševanja kaznivih dejanj je na glavi nosila čepico s šiltom. Govori v slabi italijanščini.

Na podlagi opisa je bil sestavljen tudi fotorobot storilke

fotorobot tatice koper 1

fotorobot tatice koper 2

Zaposlene v manjših poslovnih prostorih, predvsem v mestnih središčih in kjer je običajno v trgovini samo en zaposlen ter redke stranke, opozarjamo na previdnost in samozaščitno ravnanje.

Vse, ki bi osebo s fotorobota prepoznali ali imeli kakršnekoli druge podatke o njej pa prosimo, da to sporočijo na 113, najbližji policijski postaji ali na anonimno telefonsko številko 080 1200.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran