radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 680 klicev, 189 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 59 nanašalo na kriminaliteto, 60 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparski tatvini, 16 tatvin, 5 vlomov in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan pešec. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 52 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

V okolici Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolesi. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V okolici Domžal je neznani storilec vlomil v vrtni lopi in odtujil več ročnega orodja. Lastnika je oškodoval za skupno okoli 250 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil več ročnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

Kaznivo dejanje ropa
Včeraj okoli 9.30 smo bili obveščeni o ropu na območju Zgornjih Gameljn, kjer sta do sedaj neznana storilca zamaskirana vstopila v hišo starejše oškodovanke, ji zagrozila in od nje zahtevala denar. Odtujila sta nekaj sto evrov in s kraja pobegnila. V dogodku je bila oškodovanka lažje poškodovana. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Rop trgovine
Včeraj, okoli 20.30 smo bili obveščeni o roparski tatvini v eni izmed trgovin na območju Most. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil v prodajalno in od uslužbenke zahteval denar. Iz blagajne je odtujil nekaj bankovcev in s kraja pobegnil. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Opis storilca:

  • moški visok okoli 190 cm, suhe postave, oblečen v rdeč pulover s kapuco in črno rdečo trenirko.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti na počivališču Barje, ustavili tovorno vozilo s priklopnikom romunskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je romunski voznik v priklopnem vozilu prevažal 52 tujcev (državljanov Bangladeša, Pakistana, Nepala in Indije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Romunije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Požar
Včeraj, okoli 11. ure smo bili obveščeni o požaru v eni izmed hiš na območju Bežigrada. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi zagorelo zaradi napake na klimatski napravi, požar pa se je razširil na ostala predmete v eni izmed spalnic stanovanja. V hiši so bile v tem času tri osebe, ki so same zapustile hišo. Ena izmed oseb, ki je sprva gasila požar, je bila zaradi vdihavanja dima odpeljana v UBKC Ljubljana, od koder je bila že odpuščena in ni poškodovana. V dogodku je nastalo za več tisoč evrov škode. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Požar vozila
Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni, da je na dolenjski avtocesti v predoru pred Gosupljem v smeri Novega mesta prišlo do požara na vozilu. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi zagorelo zaradi okvare motorja vozila. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Zaradi gašenja in odpravljanja posledic dogodka je bil do 21. ure avtocesta v smeri Novega mesta zaprta, kar je povzročilo zastoje tudi na ljubljanski obvoznici.

Prometne nesreče:
Danes, nekaj po 10. uri se je na enem izmed parkirišč na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija s kesonom in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija pri vožnji vzvratno trčil v pešca, ki je nenadoma stopil na vozišče. Pri tem se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 18. ure se je na cesti od Volavelj proti Zgornji Besnici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motoristka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Zgornje Besnice zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v motoristko, ki je pripeljala nasproti. Pri tem se je motoristka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11.30 se je na cesti od Rovt proti Medvedjem Brdu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega premika trčil v kolesarja. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9.30 se je na Podutiški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica ni upoštevala znaka rdeče luči in je v križišču odvzela prednost drugemu vozniku. Pri tem sta se udeležena voznika lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran