radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 187 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 92:

  • deset s področja kriminalitete, od tega o tatvini;
  • 13 s področja prometne varnosti, od tega o treh prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami in šest z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • 28 s področja javnega reda in miru, od tega 21 o kršitvah na javnem kraju in štiri o kršitvah v zasebnem prostoru;
  • 12 o dogodkih, od tega o povoženi divjadi.

policija splosniPrometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Na območju Škofje Loke je v petek okoli 9.30, padel kolesar in se telesno poškodoval. Policisti vodijo postopek.

Škofjeloški policisti so v petek nekaj pred 19. uro obravnavali 24-letnega voznika, ki z avtomobilom ni pustil mimo kolesarja in trčil vanj. Okoliščine kažejo, da je bil kolesar lahko telesno poškodovan. Policisti zanj vodijo prekrškovi postopek.

O trku dveh kolesarjev v soboto okoli 17. ure na območju Kranja, smo vas obveščali v soboto s posebnim obvestilom. Še vedno prosimo kolesarja, starega okoli 50 let, s sivim treking kolesom, ki je bil udeležen v nesreči, da se javi na najbližji policijski postaji ali pokliče na 113.

Prometne nesreče z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so v petek okoli 13.30 na avtocesti, med odsekom galerija Moste-Lesce, v smeri Ljubljane, obravnavali 63-letnega tujega voznika, ki ni vozil po sredini prometnega pasu in z avtomobilom trčil v kovinski naletni meh. Policisti so mu izdali globo.

Škofjeloški policisti so v petek nekaj pred 16. uro na cesti Trebija-Žiri obravnavali 23-letnega voznika, ki se je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom prevrnil na streho. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Na območju Kranjske Gore je v soboto nekaj čez 20. uro 31-letni voznik, v levem ovinku zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, zapeljal z vozišča na brežino in se z avtomobilom prevrnil na streho. V avtomobilu sta bila še dva sopotnika. Vozil je pod vplivom alkohola (0,50 mg/l) in prepovedanih drog. Odrejeni hitri test mu je pokazal prisotnost na kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled na prepovedano drogo, ki ga je odločno odklonil. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek. Prav tako bo podan obdolžilni predlog pristojnemu okrajnemu sodišču zaradi vožnje pod vplivom prepovedane droge.

Hujši prometni prekršek:
Kranjskogorski policisti so v petek okoli 20.30 imeli v postopku 44-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Odklonil je tudi preizkus alkoholiziranosti. Z obdolžilnim predlogom bo za oba prekrška predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Na območju Kranjske Gore so policisti v soboto nekaj pred 5. uro zjutraj imeli v postopku 35-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,60 mg/l). Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Kranjskogorski policisti so v soboto okoli 13.30 imeli v postopku 38-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,32 mg/l). Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so danes nekaj čez polnoči dobili prijavo, da je bil s hrupom iz stanovanja moten nočni mir in počitek. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Divjad:
Divjad je bila povožena na območju Brnika.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran