radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 791 klicev občanov. 207 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

57 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 80 s področja prometne varnosti in 6 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
V zadnjih treh dneh smo obravnavali 4 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 27 prometnih nesreč z materialno škodo.

Velenjski policisti so med kontrolo prometa na Šaleški cesti v Velenju kontrolirali voznika štirikolesnika, ki je v naselju, pri omejitvi hitrosti 50 km/h, vozil s hitrostjo 90 km/h. Pri kontroli so ugotovili, da gre za voznika začetnika, zato so mu na kraju odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na sodišče. Za predpisan prekršek je predpisana globa 500 € in 7 kazenskih točk, kar za voznika začetnika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali v 29. primerih.

Kriminaliteta
Minuli konec tedna smo obravnavali štiri primere nasilja v družini. Nasilnežem smo izrekli ukrepe prepovedi približevanja. Sledijo kazenske ovadbe.

Z delovišča v Vojniku so neznani storilci ukradli žlico gradbenega stroja.

V Kozjem smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec ni ničesar ukradel.

V Velenju smo obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz športne torbe, v garderobi telovadnice srednje šole, ukradel gotovino in slušalke.

Na Proseniškem smo obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz denarnice, ki jo je našel v vozilu ukradel gotovino.

V Lahovem Grabnu, na območju Policijske postaje Laško, smo obravnavali vlomv stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran