radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNa Ajdovskem vlomili v mehanično delavnico
Včeraj, 2. aprila zjutraj, smo bili obveščeni o vlomu v prostore mehanične delavnice na območju Ajdovščine. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči vlomili skozi okno in vstopil v notranjost. Nepridiprav je pregledal vse prostore, vendar po prvih ugotovitvah iz omenjenih prostorov ni bilo ničesar odtujenega. O kaznivem dejanju smo obvestili pristojne pravosodne organe. Zaradi navedenega kaznivega dejanja je nastala posredna materialna škoda v višini 500 evrov. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave in glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo (po prvem odstavku 205. člena KZ-1).

Obravnavana primera s področja prepovedanih drog na Goriškem
Včeraj, 2. aprila v popoldanskih urah, so policisti v Novi Gorici imeli v postopku starejšega mladoletnika dva PVC zavitka z zeleno posušeno rastlino, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Policisti so zaseženo rastlino poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prav tako so policisti PPIU Nova Gorica včeraj, 2. aprila popoldne, so na območju naselja Steske (Mestna občina Nova Gorica ) 47-letnemu moškemu v postopku zasegli zelene posušene rastlinske delce zaradi suma, da gre za posest prepovedanih drog. Policisti so zasežene rastlinske delce poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper moškega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Na Tolminskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Tolmin so včeraj, 2. aprila v nočnem času, na območju Tolmina ustavili in kontrolirali voznik osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo skladno s prometno zakonodajo zasegli. Prav tako je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokaza., da je bil omenjeni voznik pod vplivom alkohola (0.84 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper kršitelja bodo tolminski policisti podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola
Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 1. aprila v večernih urah, na območju Šempetra pri Gorici ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Tudi njemu je rezultat odrejenega preizkusa pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanja s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Bodite odgovorni vozniki – preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola!
Vozite v ustreznem psihofizičnem stanju, saj alkohol, prepovedane droge, psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi ter utrujenost bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu! Vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da alkohol nikakor ne sodi za volan, saj je prav ta največkrat soodgovoren za prometne nesreče, ki se pogosto končajo z najhujšimi posledicami, tj. invalidnostjo ali s smrtjo. Nastalih posledic in odgovornosti se je potrebno zavedati bistveno prej, saj ko te nastanejo, je žal prepozno in poti nazaj ni več. Zato ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične.

Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd. V cestnem promet to pogosto pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, nevklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd. (več na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/34-novice/aktualno/483-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

Na Tolminskem iz prometa izločili mlajšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Tolmin so v soboto, 1. aprila v popoldanskih urah, v naselju Most na Soči (občina Tolmin) imeli v postopku mlajšega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji ni vozil pod vplivom alkohola (preizkus z alkotestom je pokazal rezultat 0.00 mg/l). Slednjemu je bil odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain), zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je mlajši voznik odločno odklonil. Tolminski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi
Danes, 3. aprila ob 5.41, smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v Podsabotinu (občina Brda) povozil divjad (srno). Policisti PP Nova Gorica bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran