radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 331 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 1 s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Včeraj smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 14 prometnih nesreč z materialno škodo.

Do prometne nesreče, ki se je končala s hudimi telesnimi poškodbami je prišlo v Laškem na parkirišču pri trgovini Tuš. Voznik tovornega vozila je vozil vzvratno po dovozni cesti proti nakladalnim rampam trgovine Tuš in pri tem z zadnjim levim delom vozila trčil v pešca, ga podrl na tla ter z zadnjimi levimi kolesi povozil. Pešec je zadobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Celje, kjer je ostal na zdravljenju.

V Velenju so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel 0,66 ml/miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik je bil pridržan po 24. čl. ZPrCP.

V Celju, Ravnah na Koroškem in Velenju so policisti voznikom, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj zasegli vozila.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali trikrat.

Kriminaliteta
Na Hudinji v Celju smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Odtujenega ni bilo nič, na objektu pa je nastala škoda za okoli 200 Eur.

V Žalcu je bilo vlomljeno v poslovni prostor, kjer je neznani storilec odtujil LCD televizor, vreden okoli 1.000 Eur.

V Celju so policisti obravnavali dva KD Nasilja v družini. Nasilnežema smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledita kazenski ovadbi.

Včeraj, nekaj pred 9. uro dopoldne, smo bili obveščeni, da so na delovišču ceste, na Lipi v Štorah, v bližini trgovine Mercator, našli večjo mino, ki najverjetneje izvira iz II. svetovne vojne. Do odstranitve eksplozivnega sredstva s strani regijskih pirotehnikov civilne zaščite smo zaprli cesto in zavarovali širše območje.

Lep, miren in varen torek želimo iz Policijske uprave Celje.

Božidar Pezdevšek
vodja centra
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran