radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniObravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem
Policisti PP Nova Gorica so danes, 4. aprila zjutraj, v Novi Gorici 19-letniku v postopku zasegli delce posušene rastline, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene rastlinske delce so poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper mlajšega moškega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Novogoriški kriminalisti in policisti opravili hišno preiskavo na Goriškem s področja prepovedanih drog
Kriminalisti in policisti z območja Policijske uprave Nova Gorica so 29. marca letos na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (po 186. členu KZ-1) v enem od naselij v Mestni občini Nova Gorica opravili hišno in osebno preiskavo pri 40-letnem moškem. V sklopu hišne preiskave so kriminalisti in policisti zasegli manjšo količino prepovedane droge (sum prepovedane droge metamfetamin) in druge predmete ter elektronske naprave, ki so pomembni za nadaljnjo preiskavo v okviru predkazenskega postopka.

Novogoriški kriminalisti so zasežene snovi in druge predmete poslali v nadaljnjo analizo. Ko bo analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo novogoriški kriminalisti zoper navedenega 40-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivih dejanj in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (po prvem odstavku 186. člena KZ-1).

Tatvina kolesa
Neznani storilec je včeraj, 3. aprila v popoldanskih urah, pred športnim stadionom v Novi Gorici pristopil do nezaklenjenega kolesa znamke Rockrider, črne barve, ter se z njim odpeljal neznano kam. Neznanec je z navedenim kaznivim dejanjem oškodovanki povzročil za približno 300 evrov materialne škode. S strani oškodovanke je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave in na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije na Ajdovskem udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 3. aprila ob 17.30, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije izven naselja Dolga Poljana (regionalna cesta Ajdovščina – Vipava), kjer sta trčili dve osebni vozili. Po sedaj zbranih podatkih je prometno nesrečo povzročil 23–letni voznik avtomobila, saj se pri spremembi smeri ni prepričal, če to lahko varno stori glede na druge udeležence v prometu in je nato z desnim bokom svojega vozila trčil v drugo osebno vozilo. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (sprememba smeri in premiki z vozilom, kršitev prvega odstavka 42. člena ZPrCP) so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica povzročitelju izdali plačilni nalog. Pomoč policistom na kraju nezgode so nudili gasilci GRC Ajdovščina.

Povoženje divjadi
Danes, 4. aprila ob 6.23, smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila med vožnjo iz Šentviške planote proti vasi Roče povozil divjad (srnjaka). Po trku v vozilom je omenjena divjad pobegnila neznano kam, na vozilu je nastala materialna škoda.

Prav tako smo bili danes, 4. aprila ob 5.07, obveščeni, da je voznik kombija pred naseljem Dolenja Trebuša, iz smeri Spodnje Idrije proti Tolminu, zbil košuto.

Prav tako je bila Policija včeraj, 3. aprila ob 21.44, obveščena, da je na regionalni cesti Vipava – Ajdovščina, pri odcepu za center za ravnanje z odpadki pod Dolgo Poljano na cesti poškodovana divjad (srna). S strani pristojne službe sta bila na kraj napotena član tamkajšnje lovske družine in higienik, ki sta poskrbela za poškodovano divjad.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran