radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 106 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 27 nezakonitih prehodov državne meje.

Popoldan smo na PP Sežana dobili prijavo, da je nekdo plačeval gorivo s plačilni kartico državljana Slovaške, voznika tovornega vozila. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik imel kartico ves čas pri sebi (bil je v Italiji, ko so ga o plačilih obvestili s slovaškega podjetja), kljub temu pa je nekdo s to kartico plačal gorivo dvakrat v Sežani, dvakrat v Grosuplju in enkrat v Vrtojbi. Podjetje je oškodovano za približno 1200 evrov. Policisti so opravili ogled vozila in ugotovili, da je bilo vlomljeno v tovornjak, zatem pa obstaja sum, da je bila plačilna kartica klonirana. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Popoldan so postojnski policisti ustavili osebni avtomobil, v katerem sta bila državljana Hrvaške. 41-letni voznici so odredili hitri test za droge, ki je bil pozitiven na opijate, strokovni pregled je odklonila. V nadaljnjem postopku so ugotovili, da imata v vozilu več ukradenih artiklov (suhomesnate izdelke), ki sta jih pred tem ukradla v eni od postojnskih prodajaln. Voznici sledi obdolžilni predlog, za oba pa bo podana tudi kazenska ovadba.

Ob 16.50 so v Luciji ustavili osebni avtomobil. 72-letnemu vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,25 mg/l, poleg tega je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja (ukrep prenehanja veljavnosti). Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 8.07 smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, od Senožeč proti Ljubljani. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je šlo za dve prometni nesreči, ki sta se zgodili skoraj istočasno. Prvo je povzročil 52-letni voznik, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v tovorno vozilo. Drugo prometno nesrečo pa je, prav tako zaradi prekratke varnostne razdalje, povzročila 59-letna voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v osebni avtomobil pred njo (v katerem se je 30-letni voznik lažje poškodoval). Povzročiteljema so policisti izdali plačilni nalog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran