radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 117 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 39:

- šest s področja kriminalitete, od tega o poskusu vloma v poslovni prostor;

- 13 s področja prometne varnosti, od tega o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in o prometni nesreči z materialno škodo;

- tri s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvah na javnem kraju;

- pet o dogodkih, od tega o dveh požarih in o dveh povoženih divjadih.

policija splosniVlom:
Blejski policisti so bili danes okoli 11. ure obveščeni o moškem, ki je poskuša izvesti drzno tatvino v poslovnem prostoru. Ko je pregledoval pisarno ga je pri dejanju zalotil lastnik, vendar mu je oseba, s kraja pobegnila. Prilastil si ni ničesar.

Policisti so na podlagi podrobnega opisa domnevno osebo kmalu po dejanju izsledili. Opravili so ogled kraja dejanja, nadaljujejo z zbiranjem obvestil, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti se odzovemo na vsak klic. Na kraj poskušamo priti v najkrajšem možnem času, saj nam je skrb za varnost življenja in premoženja občanov in občank na prvem mestu. To je naše poslanstvo.

Naši nasveti so vedno usmerjeni k občanom z namenom osveščanja o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše, poslovne prostore, itd., in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali podroben opis sumljive osebe, lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja. Ravno lastnikov podroben opis storilca je policiste pripeljal do njegove izsleditve.

V času prihajajočih velikonočnih praznikov policisti svetujemo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas (odhod v trgovino, sprehod, obisk itd.), hiša ne daje videza, da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Storilci iz stanovanjskih hiš izvršujejo tatvine denarja in nakita, zato svetujemo, da doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita.

Vsem, ki bi postali žrtev vloma svetujemo, naj nas takoj obvestijo na številko 113. Do prihoda policistov naj ne vstopajo v notranjost, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Več na: https://policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 11. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 63-letni voznik v križišču trčil v kolesarja, ki je vozišče prečkal po kolesarski stezi pri zeleni luči. Kolesar je bil hudo telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za voznika avtomobila vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Javni red in mir:
Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 16.10 obveščeni o 69-letnem moškem, ki se je nedostojno vedel do drugega moškega. Ob prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in z njo nadaljeval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do 12 ur. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Požari:
Tržiški policisti so bili včeraj okoli 10.40 obveščeni o dimniškem požaru v stanovanjskem objektu. Vnele so se saje. Na kraju so požar pogasili gasilci. Po podatkih s katerimi razpolagamo, materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Tržiški policisti so bili včeraj okoli 23.40 obveščeni o požaru vozila, ki je bil parkiran pod nadstreškom ob stanovanjski hiši. Ogenj so pogasili gasilci. Policisti so kraj zavarovali in opravljajo ogled. Vzrok požara in materialna škoda trenutno še nista znana. Po zaključenem ogledu in zbranih obvestilih bodo policisti o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Divjad:
Divjad je bila povožena na območju Britofa in Naklega.

Povečan promet zaradi prihajajočih praznikov:
Zaradi velikonočnih praznikov je že povečan promet z občasnimi zastoji na celotni gorenjski avtocesti, iz smeri Avstrije skozi karavanški predor proti notranjosti države. Prav tako se pričakuje povečan promet z možnostjo zastojev proti turističnim krajem na Gorenjskem.

Vsem udeležencem svetujemo:

  • naj zagotavljajo primerno varnostno razdaljo med vozili
  • naj vozijo strpno in previdno
  • naj hitrost vožnje prilagodijo trenutnemu stanju prometa
  • da, zaradi možnosti zastojev in stoječe kolone obstaja nevarnost naleta
  • naj s seboj na pot vzamejo zadostno količino tekočine
  • naj v stoječi koloni ne zapuščajo vozil in naj ne hodijo po avtocesti
  • naj ustvarijo reševalni pas in
  • naj spremljajo ažurne informacije na https://www.promet.si/sl.

Enako stanje se pričakuje v ponedeljek v obratni smeri, iz notranjosti države proti predoru Karavanke in naprej proti Avstriji. V času vikenda je tudi omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 T. V petek med 14. in 22. uro, v nedeljo med 8. in 22. uro ter v ponedeljek med 8. in 22. uro. V soboto prepovedi ni.

Gorenjski policisti in policistke vam želimo varno in srečno vožnjo.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran