radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniNeznani voznik po prometni nesreči na bencinskem servisu odpeljal v smeri sosednje Italije
Danes, 7. aprila ob 11.46, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na bencinskem servisu v Šempetru pri Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je voznik osebnega avtomobila, italijanskih registrskih številk, pri izpeljevanju iz bencinskega servisa s svojim desnim delom poškodoval zadnji levi del drugega osebnega vozila, ki se je takrat nahajalo na omenjenem bencinskem servisu. Zaenkrat neznani voznik je po nezgodi s kraja odpeljal v smeri Italije ne da bi oškodovanki nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Ko bo povzročitelj prometne nesreče izsleden, bodo policisti zoper njega podali ustrezen ukrep.

Na Goriškem iz prometa izločili mlajšega italijanskega voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Policisti PP Nova Gorica so danes, 7. aprila okoli 11. ure, na območju Nove Gorice ustavili in kontrolirali 22–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije. Slednjemu je bil v nadaljevanju postopka odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis in kokain), zato je bil italijanskemu vozniku v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je odločno odklonil. Novogoriški policisti so zoper tujega voznika ukrepali in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo (po 113.a členu ZP-1), zoper tujega voznika pa podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu (več o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20 ).

Na Idrijskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 6. aprila zvečer, so policisti PP Idrija na območju naselja Godovič ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako omenjeni voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo, ki ga je vozil. Vozilo mu je bilo skladno s prometno zakonodajo zaseženo. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Na Bovškem iz prometa izločili tujega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policijska patrulja PP Bovec so v torek, 4. aprila 2023, na Bovškem imeli v postopku državljana Latvije, voznika avtodoma. V nadaljevanju je bil odrejen izredni tehnični pregled vozila, da bi ugotovili ali je vozilo tehnično brezhibno. V sklopu odrejenega izrednega tehničnega pregleda je bilo ugotovljeno, da omenjeno vozilo (avtodom) ni tehnično brezhibno za varno udeležbo v cestnem prometu in je bilo nato izločeno iz cestnega prometa. Zaradi tehnične neizpravnosti vozila so vozniku iz Latvije izrekli globo.

avtodom bovec

(Foto: PP Bovec)

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran