radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih dveh dneh prejeli 503 klice občanov. 142 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

39 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,9 s področja mejnih zadev in tujcev,56 s področja prometne varnosti in 34 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
V Sv. Florjanu, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, se je v petek popoldne huje poškodovala 38-letna kolesarka, ki je padla zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Laški policisti so v petek popoldne obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel več kot dve promili alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Dvema voznikoma, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj, smo zasegli vozi. V Celju smo zasegli kolo z motorjem, v Žalcu pa osebno vozilo.

Kriminaliteta
V zadnjih dveh dneh smo na območju policijskih postaj Celje in Velenje obravnavali dva primera nasilja v družini. Nasilnežema smo izrekli ukrepa prepovedi približevanja. Sledita kazenski ovadbi.

Konjiški policisti so bili v petek obveščeni, da je neznani storilec iz ene od trgovin ukradel več prehranskih izdelkov in peš pobegnil proti centru Slovenskih Konjic, kjer so ga prijeli policisti. Moški, z območja Novega mesta, je imel pri sebi za dobrih 120 € ukradenih izdelkov. Izdelke smo vrnili v trgovino, 22-letnega storilca bomo kazensko ovadili.

Na Pucovi ulici v Celju je neznani storilec z vozila ukradel katalizator.

V petek, nekaj pred 18. uro, smo v podjetju v Zrečah obravnavali požar. Zagorel je ventilator peči na liniji za kaljenje. Prve ugotovitve kažejo, da je tuja krivda za nastanek požara izključena.

Danes, okoli treh zjutraj, smo bili obveščeni, da je v Kompolah zagorelo gospodarsko poslopje. Živino in več kmetijskih strojev so uspeli pravočasno rešiti pred ognjem. Vzrok požara še ni znan.

Danes ponoči je v Preboldu neznani storilec vlomil v trgovino in ukradel več cigaret.

Lep preostanek praznične nedelje želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran