radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 96 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 56:

  • tri s področja kriminalitete, od tega o vlomu v klet in o vlomu v osebni avtomobil;
  • 30 s področja prometne varnosti, od tega o šestih prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami, o šestih prometnih nesrečah z materialno škodo in o štirih prometnih nesrečah z materialno škodo in pobegom;
  • osem s področja javnega reda in miru, od tega pet o kršitvah na javnem kraju in o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • sedem o dogodkih, od tega o dveh požarih, o nesreči na smučišču, o nesreči v gorah in treh povoženih divjadih.

policija splosniVlomi:
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 9.30 obveščeni o vlomu v kombi. Neznani storilec je poškodoval steklo na vozilu, vstopil v notranjost in si protipravno prilastil kolo, znamke TREK, model Remedy, črne barve. Dejanje je storil čez noč in s tem oškodoval lastnika za okoli 3.000 evrov.

Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj čez 13. uro obveščeni o vlomu v dve kleti enega izmed stanovanjskih blokov. Storilec si je protipravno prilastil orodje. Neznani storilec je dejanje izvršil čez noč.

Policisti so v obeh primerih opravili ogled, zbirajo obvestila in bodo po končanem predkazenskem postopku obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Blejski policisti so včeraj nekaj pred 11. uro obravnavali 44-letnega tujega voznika motornega kolesa, ki je med vožnjo zaradi neprilagojene hitrosti padel. Sopotnica na motorju je bila lahko telesno poškodovana. Vozniku je bila na kraju izdana globa.

Gorenjski prometniki so včeraj okoli 11.15 na območju Bleda obravnavali voznika, ki je izsilil prednost in z avtomobilom trčil v avtomobil drugega tujega voznika. V oškodovančevem avtomobilu sta bili še dve tuji potnici. Vsi trije so bili lahko telesno poškodovani. Za povzročitelja policisti vodijo prekrškovni postopek.

Blejski policisti so bili včeraj okoli 14.25 obveščeni o padcu 33-letnega kolesarja. Bil je lahko telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 16.10 obveščeni o 48-letnem kolesarju, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v 65-letno peško. Peška je bila hudo telesno poškodovana. Na kraju ji je zdravniško pomoč nudilo zdravstveno osebje in je bila z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost kolesarja. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za kolesarja vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 16.50 obveščeni o 60-letnem vozniku, ki je trčil v 55-letno kolesarko. Okoliščine kažejo, da je pripeljal po nasprotnem smernem vozišču in tako z avtomobilom trčil v kolesarko. Kolesarka je bila lahko telesno poškodovana in z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznika avtomobila vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 20.45 obveščeni o 21-letnem vozniku, ki je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Zdravniško pomoč je poiskal sam. Zanj policisti vodijo prekrškovni postopek.

Prometne nesreče z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so včeraj okoli 15.25 v predoru Karavanke obravnavali 43-letnega tujega voznika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil z avtomobilom v avtomobil voznika pred njim. Tega pa je zaradi sile trka dobilo še v avtomobil voznice pred njim. 43-letnemu vozniku so policisti izdali globo.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 20.15 obveščeni o 21-letnem vozniku, ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal izven vozišča in zdrsnil po pobočju. Na kraju so pomoč nudili gasilci. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Gore:
Blejski policisti so bili včeraj nekaj pred 10. uro obveščeni o gorski nesreči, kjer se je poškodoval 42-letni turni smučar. Poškodoval se je med turnim smučanjem na območju Srenjskega prevala, na območju občine Bohinj. Pomoč na kraju so mu nudili gorski reševalci. S helikopterjem Slovenske policije je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti so dogodek ustrezno dokumentirali.

Požari:
Blejski policisti so bili včeraj nekaj pred 16. uro obveščeni o travniškem požaru. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj pred 19. uro obveščeni o dimniškem požaru. Vnele so se saje. Na kraju so požar pogasili gasilci. Po podatkih s katerimi razpolagamo, materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Smučišče:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 9.30 obveščeni o 26-letnem deskarju, ki je med deskanjem po smučarski progi padel in se po podatkih s katerimi razpolagamo lahko telesno poškodoval. Na kraju so mu pomoč nudili reševalec na smučišču, nadzornik in gorski reševalci. S helikopterjem Slovenske policije je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti so dogodek ustrezno dokumentirali.

Divjad:
Divjad je bila dvakrat povožena na območju Železnikov in enkrat na območju Šenčurja.

Čez vikend več reševanj v gorah:
Letalska policijska enota je v zadnjih dveh dneh v treh primerih reševala v gorah. V enem primeru je sodelovala pri večjem nedeljskem reševanju več poškodovanih v plazu na Mali Mojstrovki, še dve reševanji pa je opravila včeraj. V Bohinju je reševala smučarja, ki se je poškodoval na smučišču. Na območju Srenjskega prevala v bohinjskih gorah je z gorskimi reševalci rešila še poškodovanega turnega smučarja.

Čez vikend se je zvrstilo še več drugih nesreč v gorah, kjer so reševali gorski reševalci sami ali v sodelovanju s helikoptersko posadko Slovenske vojske.

Policija opozarja, da so razmere v visokogorju še vedno zelo zimske in ponekod tudi zelo nestabilne, kar potrjujejo tudi prerezi snežne odeje. Zadnji sneg je padel na trdo, pomrznjeno podlago in ni sprijet. Zaradi vetra in prenašanja snega je tudi nevarnost opasti in klož. Potrebna je velika previdnost ter razumne in odgovorne odločitve. Glede na razmere obstaja velika nevarnost padcev, zdrsov in ponekod na lokalnih območjih tudi proženja snežnih plazov.

Svetujemo sprotno spremljanje (ARSO: https://vreme.arso.gov.si/plazovi; Službe za varstvo pred snežnimi plazovi: https://www.facebook.com/SVSPZelenicaTrzic; Gorske reševalne zveze Slovenije: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064380982130 in Planinske zveze Slovenije: https://www.facebook.com/PlaninskaZvezaSlovenije ).

Več preventivnih nasvetov policije tudi na spletni strani: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-dopustu-v-gorah-ob-vodi-na-snegu/nasveti-za-pohodnike-planince-in-gornike ali https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/2440-nasveti-za-pohodnike-planince-gornike

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran