radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 159 klicev. Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 32 nezakonitih prehodov državne meje.

Dopoldan so pri Izoli ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

V Ilirski Bistrici so ob 13.30 ustavili 34-letnega voznika tovornega vozila. Ker mu je potekla veljavnost C kategorije, so mu zasegli vozilo, sledi obdolžilni predlog.

Kmalu zatem so v Podgradu ustavili 37-letno voznico štirikolesnika, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilo pa ni registrirano. Štirikolesnik so ji zasegli, sledi obdolžilni predlog

V Tribanu je nekdo vlomil v kontejner z orodjem in ukradel motokultivator, vreden 1000 evrov.

V Strunjanu je nekdo iz hiše ukradel gotovino in zlatnino.

Najden prstan
3. 4. 2023 je bil na Ferrarski ulici 3 v Kopru najden prstan, z gravuro na notranji strani "KATJA 4. 10. 2003". Prstan hranijo policisti na PP Koper, kjer ga lahko lastnik/ca tudi prevzame.

prstan

Poostrena nadzor nad e-skiroji
Od 3. do 9. aprila 2023 smo v okviru akcije e-skiro poostreno nadzirali to kategorijo udeležencev. Policisti so kontrolirali preko 70 vozil in ugotovili 18 kršitev. Večina ugotovljenih kršitev je bilo na območju Kopra.

Policisti so največkrat izrekli opozorila zaradi vožnje po pločnikih in ostalih površinah, ki niso namenjene vožnji e-skirojev. Nekaj je bilo tudi mladoletnikov brez čelade na glavi.

Policisti PP Koper so v nočnem času na Dolinski cesti ustavili 20-letnega voznika e-skiroja. Preizkusili so ga z alkotestom, ki je pokazal, da je imel 0,61 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Izrekli so mu globo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje po cesti, v skupnem znesku 1450 evrov.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran