radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 169 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Tatvine
V Gorenji Brezovici na območju PP Šentjernej je nekdo iz odklenjene garaže odtujil motorno žago.

S terase stanovanjske hiše v Hrastju pri Mirni Peči je med 11. 4. in 12. 4. nekdo odtujil visokotlačni čistilec.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
Med opravljanjem nalog na območju Jesenic na Dolenjskem so policisti nekaj po 14. uri ustavili avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Okoli 20.30 so v Slovenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila iz Ukrajine, ki je v avtomobilu hrvaških registrskih oznak prevažal štiri državljane Iraka, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Državljanu Bosne in Hercegovine in državljanu Ukrajine so kriminalisti odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Jesenice na Dolenjskem, Slovenska vas) izsledili in prijeli 21 državljanov Kube, 19 državljanov Maroka, 18 državljanov Nepala, 13 državljanov Rusije, šest državljanov Pakistana, pet državljanov Kitajske, štiri državljane Indije, tri državljane Kameruna, tri državljane Šrilanke, tri državljane Alžirije, dva državljana Bangladeša, državljana Kosova in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran