radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 74 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 34:

  • - sedem s področja kriminalitete;
  • - 16 s področja prometne varnosti, od tega o štirih prometnih nesrečah z materialno škodo in
  • - štirje o dogodkih.

policija splosniPrometni nesreči z materialno škodo:
Kranjski policisti so včeraj okoli 15.30 na območju Brnika obravnavali 37-letnega voznika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno vozišče in z avtomobilom trčil v avtomobil drugega voznika, ki je vozil iz nasprotne smeri. Zanj policisti vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so danes zgodaj zjutraj obravnavali 20-letno voznico, ki je zaradi neprilagojene hitrosti na cesti Železniki-Škofja Loka, v levem nepreglednem ovinku, zapeljala na nasprotno vozišče in trčila v brežino. Za voznico policisti vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so včeraj okoli 10.37 na območju Kranja, v postopku 39-letni voznici odredili hitri test na prepovedano drogo, ki je pokazal pozitivni rezultat. Odrejen ji je bil strokovni pregled, ki ga je odklonila. Nadaljnja vožnja ji je bila prepovedana in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Bila je tudi pridržana do 12. ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Varnost v gorah:
Policisti opozarjamo na zahtevne razmere v gorah, veliko snežnih pasti in na nizke temperature. Zaradi razmer je povečana nevarnost za nesreče in snežne plazove, zato svetujemo sprotno spremljanje (ARSO: https://vreme.arso.gov.si/plazovi; Službe za varstvo pred snežnimi plazovi: https://www.facebook.com/SVSPZelenicaTrzic; Gorske reševalne zveze Slovenije: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064380982130 in Planinske zveze Slovenije: https://www.facebook.com/PlaninskaZvezaSlovenije ). Preventivne nasvete si lahko preberete tudi na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/2440-nasveti-za-pohodnike-planince-gornike

Dodajamo še opozorilo Zavoda za varstvo pred snežnimi plazovi za območje občine Tržič:
Včeraj in v noči na petek je v visokogorju, nad 1800 metri, padla velika količina novega snega. Danes dopoldne se bo v visokogorju krepil severni veter in bo pihal s sunki do 60 km/h. Veter bo prenašal sneg v večjih količinah in gradil večja kložasta območja na zavetrnih legah in zamete. Danes lahko tekom dneva nad 1500 metrih pade še do 15 cm snega. Zaradi tega bo nevarnost proženja snežnih plazov nad 1800 metri danes, 14. 4. 2023 VELIKA, pod 1800 metri pa PRECEJŠNA, 3. stopnje. Lokalni lavinski bilten je dostopen na povezavi: https://www.zvsp.si/plazovni-bilten-50-petek-14-4-2023-za-obmocje-obcine-trzic

V naslednjih dneh vam odsvetujemo pot v gore!!!

Varen in miren vikend vam želimo gorenjski policisti.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran