radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniTatvina prodajnih izdelkov v trgovini večjega nakupovalnega centra na Goriškem
Včeraj, 13. aprila popoldne, so policiste obvestili, da so varnostniki zalotili moškega pri tatvini prehrambenih izdelkov v vrednosti 68 evrov v trgovini večjega nakupovalnega centra na Goriškem. S strani odgovorne osebe je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Danes, 14. aprila ob 9.28, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti Solkan – Plave, blizu Dolge Njive in v kateri je bil udeležen 73-letni voznik osebnega avtomobila. Po sedaj zbranih podatkih je omenjeni voznik vozil iz Deskel proti Solkanu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v levem ovinku zapeljal najprej na nasprotni vozni pas, nato pa z vozilom trčil v obcestne skale; avtomobil je obstal na vozišču. Kasneje so reševalci NMP ZD Nova Gorica voznika bolečin odpeljali na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Promet poteka izmenično enosmerno.

Včeraj, 13. aprila ob 7.48, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na cesti Selo – Batuje in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo in traktor. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 74-letni voznik osebnega avtomobila (povzročitelj) vozil po regionalni cesti iz Sela proti naselju Batuje in se med vožnjo zaradi neprilagojene hitrosti zaletel v zadnji del traktorja, ki ga je pred njim v isti smeri vozil 56–letni voznik. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, nihče ni bil telesno poškodovan. Policisti PP Ajdovščina so povzročitelju prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP).

Včeraj, 13. aprila ob 19.37, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na cesti Plave – Deskle z udeležbo dveh vozil. Po sedaj zbranih podatkih je voznica avtomobila peljala na omenjeni relaciji, v nasprotni smeri pa je po njeni strani vozišča pripeljal zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila znamke Peugeot, goriškega registrskega območja. Voznica se je z vozilom umikala v desno, vendar je med njunimi vozili kljub temu prišlo do oplaženja oz. je neznani voznik z avtomobilom podrsal po levem boku njenega vozila. Na njenem vozilu je nastala minimalna poškodba (podrsan lak na vratih in blatniku). Ko bo pobegli voznik izsleden, bodo prometni policisti zoper njega podali ustrezen ukrep.

Včeraj, 13. aprila ob 12.47, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na cesti Morsko – Kanalski Vrh in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Onesnaženje potoka Lijak
Včeraj, 13. aprila ob 9.01, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o onesnaženju potoka Lijak na območju naselja Dombrava (občina Renče – Vogrsko), kjer so v vodi opazili neznano črno snov. Poleg policistov so bili na kraj napoteni tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. O dogodku je bila poleg pristojnih pravosodnih organov obveščena tudi pristojna inšpekcijska služba. Glede na prve zbrane ugotovitve zaenkrat še neznana snov izvira iz objekta ene od tamkajšnjih gospodarskih družb. Policija nadaljuje z dodatnim zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine omenjenega dogodka.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran