radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 419 klicev, od tega 146 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 38 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 45 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 9 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 3 prometne nesreče z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 10 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v šest kleti, od koder je bilo odtujeno orodje in alkoholne pijače. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena kava. Škoda znaša okoli 400 evrov.

V Ivančni Gorici je bilo vlomljeno v objekt, od sta bila odtujena gasilna aparata. Škoda znaša okoli 100 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v šest kleti, od koder je bilo odtujeno orodje in alkoholne pijače. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 21. uro je na cesti od Male vasi proti Št. Juriju prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je motorist pripeljal iz smeri Male vasi in zapeljal na nasprotni vozni pas po katerem je nasproti pripeljal voznik vozila. Motorist je trčil v vozilo, padel in obležal na travniku. V nesreči se je motorist huje poškodoval. Policisti še zbirajo obvestila in bodo po vseh ugotovljenih okoliščinah izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj po 21. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti iz smeri Kamnika proti Stahovici. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku izgubil nadzor nad vozilom, drsel po vozišču, nato pa trčil v varnostno ograjo. Ob trčenju je vozilo obrnilo na streho. Voznik in potnica v vozilu sta se lažje poškodovala. Policisti so zoper voznika uvedli prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 13. uri je na Zasavski cesti pri mostu v Trbovljah prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega razvrščanja v križišču. Dva sopotnika v drugem vozilu sta se lažje poškodovala. Policisti so zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 19. uri je na Derčevi ulici v Ljubljani prišlo do trčenja dveh osebnih vozil, ki ga je povzročila voznica osebnega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Voznica je trčila v osebno vozilo, ki se je pred njo ustavilo zaradi rdeče luči na semaforju. V nesreči se je drug voznik lažje poškodoval. Zoper kršiteljico sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran