radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu in na praznični ponedeljek intervenirali v 164 primerih in na številko 113 prejeli skupno 575 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovanih in 22 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali pet vlomov, pet tatvin, eno hudo telesno poškodbo, dve kaznivi dejanji prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in eno poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 16-krat.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 102 nezakonita prehoda državne meje.

14. 4. 2023:
V Kopru je neznani storilec vlomil v klet v stanovanjskem bloku last 33-letnika in iz nje ukradel baterijski vrtalnik znamke Makita s pripadajočimi priključki.

V eni od trgovin z mešanim blagom so varnostniki pri tatvini prehrambenih artiklov prijeli 42-letnega moškega doma iz okolice Kopra in ga zadržali do prihoda policistov. Med postopkom z varnostniki moški ni upošteval ukrepe varnostnikov, se z njimi prepiral ter jim grozil, da se bo fizično uprl. Varnostniki so ga opozorili na uporabo sile, nakar je pričel žaliti varnostnico. Policisti so ga zaslišali in bo zoper njega napisana kazenska ovadba zaradi tatvine, prav tako so mu izdali plačilni nalog po členu 89/2-3 ZZasV-1.

Policisti so v Hrpeljah ustavili 46-letnega drž. Srbije, ki je v kombiniranem vozilu prevažal tri drž. Kube, ki so v državo vstopili na nedovoljen način. Voznika so policisti s kazensko ovadbo privedli k PS, ki je zanj odredil pripor, vsi drž. Kube pa so zaprosili za mednarodno zaščito.

V Kopru je neznani storilec, po vsej verjetnosti z zračno puško ustrelil mačko in jo poškodoval. Lastnik je mačko odpeljal na pregled k veterinarju, kje je bila oskrbljena. Policisti so o dogodku obvestili DT v Kopru, ki je naročila, da se zadeva obravnava kot prekršek po ZZZiv.

Ob 22.39 uri so policisti v Izoli izsledili večjega psa brez ovratnice. V nadaljevanju so ugotovili, da je omenjeni pes v Izoli pes napadel in ugriznil 17-letnico in 18-letnika, oba iz Izole. Oba sta v nadaljevanju iskala zdravniško pomoč v bolnici Izola. Policisti so ugotovili, da je lastnik psa 35-letni moški doma iz Izole, zoper katerega bodo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku po Zakonu o zaščiti živali.

Na cesti med Pradami in Bertoki je do sedaj neznani voznik osebnega avtomobila preko polne črte prehiteval 69-letnega moškega doma iz okolice Kopra, ki je vozil osebni avtomobil iz smeri Prad proti Bertokom. V nadaljevanju se je neznani kršitelj ustavil, pristopil do prijavitelja in mu pričel groziti s pretepom ter z roko udaril po vzvratnem ogledalu, nakar je kraj zapustil. Policisti za kršiteljem še poizvedujejo.

V Izoli je 44-letni domačin s kolesom zapeljal v nasprotni smeri v enosmerno ulico, kjer je pred naslovom Ulica Svobode 20 trčil v stoječ osebni avtomobil tujih registrskih številk. Po trčenju je padel in s kolesom poškodoval še parkiran osebni avtomobil last domačina. Policisti so ugotovili, da je kolesar vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,94 mg/l alkohola. Pri padcu se je kolesar lažje telesno poškodoval in je zdravniško pomoč odklonil. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev po členih 98/2, 37/4 in 105/4/4 ZPrCP.

Policisti so imeli v noči iz petka na soboto v postopku tri voznike, katerim so začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola in bodo zoper njih napisali obdolžilni predlog:

  • v Sežani 46-letnega domačina, voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,04 mg/l alkohola,
  • v Kopru 29-letnega domačina, voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,90 mg/l alkohola, vozil pa je neregistriran osebni avtomobil,
  • v Ilirski Bistrici 33-letnega domačina, voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 mg/l alkohola.

15. 4. 2023:
Policisti so na Raubarkomandi ustavili 38-letnega drž. S. Makedonije, ki je v osebnem avtomobilu prevažal tri drž. Turčije, ki so v državo vstopili na nedovoljen način. Voznika so policisti s kazensko ovadbo privedli k PS, ki je zanj odredil pripor, vsi drž. Turčije pa so zaprosili za mednarodno zaščito.

Ob 22.52 uri je ReCO Koper obvestil OKC PU Koper, da je bil na pešpoti med Fieso in Piranom najden moški, ki naj bi bil podhlajen. Po trenutno zbranih obvestilih naj bi 47-letni moški doma iz Pirana padel s čolna in priplaval do obale. Čoln so policisti Pomorske policijske postaje odvlekli na obalo v Piran, moški pa je bil odpeljan v bolnico Izola, kjer je bilo ugotovljeno, da ni bil poškodovan in je bil čez noč zadržan na opazovanju. Vse okoliščine dogodka policisti še ugotavljajo. O dogodku je ReCO Koper obveščal URSP.

Policisti so imeli v noči iz sobote na nedeljo v postopku dva voznika, katerim so začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola in bodo zoper oba napisali obdolžilni predlog:

  • v Kopru 51-letnega domačina, voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,67 mg/l alkohola,
  • na Raubarkomandi 35-letno drž. Hrvaške, voznico osebnega avtomobila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,93 mg/l alkohola. Voznica je bila pridržana in v nedeljo privedena na sodišče.

Policisti so v Kopru ustavili 18-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz Ajdovščine, kateremu so odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven. Prav tako mu je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Policisti so v Luciji ustavili 52-letnega domačina, ki je osebni avtomobil vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje, zato so mu vozilo zasegli, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

16. 4. 2023:
Ob 18.02 uri je bil OKC PU Koper obveščen, da je moški pred bolnico Izola zabodel varnostnika. Policisti so na kraju ugotovili, da se je 61-letni moški doma iz Izole pred urgenco bolnice Izola sprl in stepel s 53-letnim varnostnikom bolnice, kateri ga je predhodno pospremil iz prostorov bolnice. Med pretepom sta oba padla po tleh, moški pa je po tem z žepnim nožem zabodel varnostnika. Varnostnik je zadobil hude telesne poškodbe in ni v življenjski nevarnosti, napadalec pa je bil lažje poškodovan. Moškega so v bolnici oskrbeli, nakar je bil odpuščen v domačo oskrbo. Policisti 61-letnika vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe.

V okolici Sežane je neznani storilec vlomil v prostore trgovine z mešanim blagom, kjer je po do sedaj znanih podatkih iz skladišča ukradel še neznano količino cigaret.

Neznani storilec je v Bertokih z osebnega avtomobila ukradel obe reg. tablici KP93-77S.

Policisti so v naselju Skopo ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Sežane, za katerega so ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in zoper njega napisali obdolžilni predlog, prav tako bodo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zoper lastnika vozila, ker je dal vozilo v uporabo osebi, ki nima vozniškega dovoljenja.

Ob 15.15 uri se je v krožnem križišču v Divači pripetila prometna nesreča v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Policisti so ugotovili, da je 49-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Kozine proti Divači in v neposredni bližini krožišča zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in pred križiščem trčil v betonski ločilni blok, od tam pa je vozilo odbilo desno v sredino krožnega križišča, kjer je obstalo na kolesih. Vozniku, ki je bil lažje telesno poškodovan je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,09 mg/l alkohola, zanj pa je bil odrejen še strokovni pregled v bolnici Izola. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran