radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 8 min.)

policija splosniNeznanec skušal vlomiti v skladišče v Anhovem
Danes, 17. aprila zjutraj, so policisti obravnavali vlom v skladišče v kamnolomu na območju naselja Anhovo. Glede na prve ugotovitve je neznani storilec pristopil do skladišča v omenjenem kamnolomu in poškodoval obešanki zunanjih vrat skladišča ter nato kraj zapustil ne da bi vstopil v prostor skozi druga vrata. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave vseh okoliščine navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec v Šempasu poškodoval termopan steklo razstavnega salona
Danes, 17. aprila ob 11.34, so policisti PP Nova Gorica obravnavali nedavno poškodovanje termopan stekla (dimenzij 2,17 x 2,14 m) razstavnega salona ene od gospodarskih družb v Šempasu. Neznani storilec je v času od petka, 15. aprila do današnje prijave kaznivega dejanja policiji poškodoval omenjeno steklo in lastnikom objekta (oškodovancu) povzročil materialno škodo za približno 2.000 evrov. S strani odgovorne osebe pravne osebe ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti po zaključku preiskave o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči blizu naselja Plave udeležen voznik avtomobila
Danes, 17. aprila ob 7.17, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti Solkan – Plave (občina Kanal ob Soči) in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Po sedaj zbranih podatkih je 24-letni voznik avtomobila vozil iz Solkana proti naselju Plave. Med vožnjo na omenjeni relaciji ni vozil na zadostni razdalji od desnega roba vozišča, da bi promet potekal varno. Z vozilom je zapeljal desno izven vozišča in s prednjim delom svojega vozila najprej trčil v cestni smernik in nato v varnostno ograjo, zatem pa še v drevo. V prometni nesreči nihče ni bil telesno poškodovan. Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD GE Nova Gorica. Zaradi odgovornosti za storjeni prekršek po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev tretjega odstavka 37. člena ZPrCP) je bil vozniku izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije v Rožni Dolini pri Novi Gorici zagorelo osebno vozilo
Včeraj, 16. aprila ob 4.47, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na Vipavski cesti v Rožni Dolini pri Novi Gorici in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Po sedaj zbranih 25-letni voznik avtomobila (v vozilu je bila tudi sopotnica) vozil iz Ajševice proti Šempetru pri Gorici. Med vožnjo na omenjeni relaciji je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in se z vozilom prevračal, nato pa se je vozilo vnelo. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so pogasili gorečo vozilo. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, avtomobil je pogorel v celoti. V nadaljevanju postopka je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). O nesreči je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Slednjemu je bil nato odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Prometni policisti bodo zoper povzročitelja glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

avto prometna nesreca pozar 1

avto prometna nesreca pozar 2

(Foto: PPP Nova Gorica)

Iz prometa izločili voznika avtomobila zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 16. aprila ob 20.20 uri, v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 41–letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so mu odredili tudi t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain in kanabis), zato je bil vozniku v nadaljevanju odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), glede na vsa ugotovljena dejstva in rezultatov toksikološke analize bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije na Cerkljanskem udeleženo osebno vozilo
Včeraj, 16. aprila ob 5.29, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na območju naselja Travnik (občina Cerkno) in kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Policisti PP Idrija so z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 30–letni voznik avtomobila (v vozilu so bili še trije sopotniki) vozil po glavni cesti iz smeri Spodnje Idrije proti Želinu. Omenjeni voznik je med vožnjo na omenjeni relaciji, kjer cesta poteka v ravnini skozi levi oster in pregledni ovinek zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in posledično z vozilom najprej drsel v desno, nato pa je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v kovinsko varnostno ograjo. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, na vozilu je nastala materialna škoda. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev 45. člena ZPrCP) je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Tolminskem udeleženi tovorni vozili
Danes, 17. aprila ob 10.33, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na glavni cesti Kobarid – Tolmin, kjer je prišlo do oplaženja z vzvratnimi ogledali med voznikoma dveh tovornih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila peljal iz Kobarida proti Tolminu. Pred Volarsko ravnino je v nasprotni smeri pripeljal drugi zaenkrat še neznan voznik tovornega avtomobila znamke Mercedes s prikolico z naloženimi balami sena, ki je s svojim vzvratnim ogledalom trčil v vzvratno ogledalo drugega tovornega vozila in po nezgodi s kraja odpeljal naprej ne da bi drugemu udeležencu nezgode nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil policijo. Ko bo pobegli voznik izsleden, bodo policisti PP Tolmin zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči na Ajdovskem lažje poškodovana voznica avtomobila
Policisti PP Ajdovščina so med vikendom oz. v soboto, 15. aprila ob 22.33, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na lokalni cesti Vrtovin – Gojače (občina Ajdovščina) in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila peljala po omenjeni cesti iz Vrtovina proti naselju Gojače. Ko je pripeljal do ene od stanovanjskih hiš v Gojačah je na ravnem delu vozišča z vozilom zapeljala na desno izven vozišča na travnato površino, kjer je s prednjim delom avtomobila zadela v drevo, nato pa je vozilo odbilo nazaj na vozišče in tam obstalo. V prometni nesreči je bila voznica predvidoma lažje poškodovana, na kraju so poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina. Zaradi kršitve prometne zakonodaje (vožnja z vozilom po cesti, kršitev tretjega odstavka 37. člena ZPrCP) je bil povzročiteljici nesreče izdan plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola
Policisti PPP Nova Gorica so včeraj, 16. aprila ob 2.31, na območju Nove Gorice ustavili in kontrolirali 31-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (1,02 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Bodite odgovorni vozniki – preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola!
Vozite v ustreznem psihofizičnem stanju, saj alkohol, prepovedane droge, psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi ter utrujenost bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu! Vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da alkohol nikakor ne sodi za volan, saj je prav ta največkrat soodgovoren za prometne nesreče, ki se pogosto končajo z najhujšimi posledicami, tj. invalidnostjo ali s smrtjo. Nastalih posledic in odgovornosti se je potrebno zavedati bistveno prej, saj ko te nastanejo, je žal prepozno in poti nazaj ni več. Zato ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične.

Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd. V cestnem promet to pogosto pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, nevklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd. (več na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/34-novice/aktualno/483-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran