radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 155 klicev.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 37 nezakonitih prehodov državne meje.

Obravnavali so 3 prometne nesreče z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 poškodovanja tuje stvari, 3 tatvine in 2 ponarejanji denarja. Zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.

V zadnjih 3 dneh je neznani storilec poškodoval steklo na osebnem avtomobilu, ki je bil parkiran na Kozlovičevi ulici v Kopru. Policisti so opravili ogled, škode je za 300 evrov. Sledi kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.

Ob 10.40 so policisti posredovali v Piranu, saj sta tam javni red kršila 2 moška. Po končanem postopku in ugotovljenih vseh okoliščinah jima bodo policisti izdali plačilni nalog.

Pri štetju dnevnega izkupička enega od koprskih podjetij je bil dopoldan, na banki v Kopru najden ponarejen bankovec za 20 evrov. Popoldan je bil v banki v Sežani najden še ponaredek za 10 evrov, ki je bil vnovčen v podjetju v Sežani. V obeh primerih po preiskavi sledi kazenska ovadba.

Ob 17.08 so policisti v Luciji ustavili 43-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je alkotest pokazal rezultat 0,99 mg/l. Žensko so policisti pridržali, ji začasno tudi odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa sledi še obdolžilni predlog.

V Izoli so policisti ob 22.56 ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,06 mg/l. Opravljen je bil tudi hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil, ki je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je moški odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Počasi se daleč pride
Danes bodo policisti na območju celotne PU Koper, v sklopu spomladanske preventivne akcije za zmanjševanje hitrosti, izvajali poostren nadzor. Vozniki lahko na več krajih pričakujete policiste, ki bodo merili hitrost. Ta namreč predstavlja enega od poglavitnih razlogov za nastanek najhujših prometnih nesreč in je izjemno neverna tako za voznike, kot tudi potnike; posebno pomembna pa je pri (ne)varnosti ranljivejših udeležencev v prometu, torej pri pešcih, kolesarjih in motoristih. Policisti bodo v času poostrenega nadzora preverjali tudi ostale psihofizične pogoje za udeležbo voznikov v prometu.

policija radar

Več informacij o poostrenem nadzoru najdete na: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/118007-pocasi-se-dalec-pride-zacenja-se-pomladna-preventivna-akcija-za-zmanjsevanje-hitrosti-na-nasih-cestah

Želimo vam varno vožnjo!

Jure Griljc, mag. prav.
vodja sektorja uniformirane policije
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran