radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 100 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 38:

  • šest področja kriminalitete, od tega o poškodovanju tuje stvari;
  • 13 s področja prometne varnosti, od tega o dveh prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami in dveh z materialno škodo;
  • osem s področja javnega reda in miru;
  • pet o dogodkih, od tega o dveh povoženih divjadih.

policija splosniKriminaliteta:
Kranjski policisti so včeraj okoli 7. ure obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila, ki ga je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval v noči iz nedelje na ponedeljek. Policisti zbirajo obvestila o storilcu, vodijo predkazenski postopek in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometni nesreči s telesnimi poškodbami:
Blejski policisti so včeraj nekaj pred 10. uro obravnavali ne vsakdanjo prometno nesrečo. 60-letni državljan Velike Britanije, je po postanku z motornim kolesom vožnjo nadaljeval po levi strani ceste v smeri vožnje in trčil v avtomobil 61-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal po svoji strani. Do nesreče je prišlo, ker se je voznik motornega kolesa spozabil, da mora voziti po desni strani vozišča in ne po levi, kot vozijo v Veliki Britaniji. Tako je na levem prometnem pasu prišlo do čelnega trčenja. Voznik v avtomobilu je bil lahko telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Voznik motornega kolesa ni bil telesno poškodovan. Vozniku motornega kolesa so policisti izdali globo.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 17.25 obveščeni o 39-letni voznici e-skiroja, ki je med vožnjo padla in se po podatkih s katerimi razpolagamo lahko telesno poškodovala. E-skiro je vozila pod vplivom alkohola (0,86 mg/l). Za vožnjo pod vplivom alkohola je predpisana globa v znesku 600 evrov. Za njo policisti vodijo prekrškovni postopek.

Preventivni nasvet:
Policisti svetujemo, da v prvi vrsti vozniki enoslednih vozil poskrbite za ustrezne pnevmatike. Jutranje temperature so še zelo nizke, cestne površine hladne, lahko tudi spolzke, mokre ali poledenele. Zato hitrost vožnje prilagodite stanju in lastnostim vozišča, gostoti prometa in vozite na primerni varnostni razdalji. Vozniki enoslednih vozil (motoristi, kolesarji, vozniki e-skirojev) bodite vidni in uporabljajte ustrezno zaščitno opremo. Na pot z enoslednim vozilom le trezni. Vizija NIČ! Pazite na ostale udeležence v prometu in se zavedajte svoje odgovornosti. Bodite zgledni vozniki.

Poseben nasvet namenjamo tudi voznikom motornih vozil, da na ceste prihajajo vozniki enoslednih vozil in pešci, ki terjajo večjo pozornost. Pri prehitevanju le teh zagotovite bočni odmik 1.5 m, saj bo le tako zagotovljena večja varnost teh udeležencev v prometu. Še posebej bodite pozorni na t.i. MRTVE KOTE in dogajanje pred in za vami.

E-skiro: Lahka motorna vozila lahko vozijo otroci med 12. in 14. letom starosti, če imajo kolesarsko izkaznico in osebe starejše od 14. let. Z lahkimi motornimi kolesi se lahko vozite po kolesarskih površinah. Če teh ni, pa ob desnem robu ceste, vendar samo v naselju, kjer je omejitev do 50 km/h. Do 18. leta starosti je obvezna uporaba čelade. Uporaba mobitela med vožnjo je prepovedana. Ponoči morate imeti prižgano luč. Vozite samo trezni! Poskrbite za njihovo varnost in jih ustrezno zavarujte (ključavnica, itd..).

Prometna nesreča z materialno škodo:
Blejski policisti so včeraj okoli 7. ure obravnavali 54-letno voznico avtomobila, ki je v krožišču izsilila prednost kolesarju. Med njima je prišlo do trčenja. Za voznico policisti vodijo prekrškovni postopek.

Gorenjski prometniki so včeraj okoli 23.30 obravnavali 49-letnega tujega voznika, ki na avtocesti ni vozil po sredini prometnega pasu in trčil v sredinsko oviro izvajalca del. Policisti so vozniku izdali globo.

Divjad:
Divjad je bila povožena na območju Bleda in Kranjske Gore.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran