radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 203 klice občanov. 59 klicev je bilo interventnih.

19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 28 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
S področja cestnega prometa poročamo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in dvanajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Vozniku, ki je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja, smo zasegli vozilo.

Od včerajšnjega dogajanja na naših cestah sta izstopali dve prometni nesreči, ki sta ju povzročila dva močno alkoholizirana voznika, ki ju bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Prva se je zgodila okoli pol devetih dopoldne na Ljubečni. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je bila močno pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela dobri dve promili in pol alkohola v krvi. Voznica je pri vključevanju na prednostno cesto izsilila prednost vozniku osebnega vozila in trčila vanj ter s kraja nesreče odpeljala. Pri vožnji je večkrat kršila cestno prometne predpise. V trčenju se na srečo ni nihče poškodoval.

Nekaj pred 22. uro smo v Vitanju obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje. Oba, tako povzročitelj, kot tudi drugi udeleženi voznik, sta bila pod vplivom alkohola. Povzročitelj je imel dobri dve promili alkohola v krvi, drugi udeleženec pa dobro promilo. Oba sta se v trčenju lažje poškodovala. Povzročitelja bomo kazensko ovadili, drugemu udeleženemu vozniku smo izdali plačilni nalog.

Skorajda ne mine dan, da na cestah naše policijske uprave ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Še bolj zastrašujoče so visoke stopnje alkoholiziranosti. Glede na to, da so pred nami praznični dnevi in pogostejša druženja, opozarjamo vse voznike, naj ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. Reakcije voznikov, ki so pod vplivom alkohola so običajno prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh niso več sposobni reagirati. Zato svetujemo vsem voznikom, če ste uživali alkoholne pijače, nikar za volan. Bodite odgovorni in si uredite prevoz.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali trikrat.

Kriminaliteta
Včeraj, nekaj pred 7. uro zjutraj, smo bili obveščeni, o požaru v stanovanjski hiši v Vojniku, kjer je zagorela zamrzovalna skrinja. Ogenj je uničil prostor, kjer je bila zamrzovalna skrinja. Tuja krivda za nastanek požara je izključena. Lastnika hiše, ki se je pri gašenju nadihal dima, so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico.

Na Prevaljah smo pri vlomu v vrtno uto izsledili 40-letnega moškega, ki ga bomo v nadaljevanju kazensko ovadili.

Miren in varen četrtek želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran