radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 95 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 42:

  • pet področja kriminalitete, od tega o vlomu v pomožni objekt in o tatvini kolesa;
  • 11 s področja prometne varnosti, od tega o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in treh z materialno škodo;
  • 10 s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvah na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • šest o dogodkih, od tega o požaru in o treh povoženih divjadih.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so včeraj okoli 7. ure obravnavali vlom v premični objekt na enem izmed gradbišč. Neznani storilec je čez noč nasilno vstopil v notranjost in si protipravno prilastil več gradbenega materiala. Podjetje je oškodoval za okoli 1.500 evrov. Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila o neznanem storilcu in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 19. ure obveščeni o tatvini kolesa. Neznani storilec si je kolo protipravno prilastil pred eno izmed finančnih ustanov med 15.00 in 15.30. Kolo ni bilo zaklenjeno. Policisti zbirajo obvestila o neznanem storilcu in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva:
Policisti svetujemo, da poskrbite za ustrezno zavarovanje enoslednih vozil z dobro ključavnico in imate že predhodno popisane podatke vašega enoslednega vozila, ko jih parkirate pred raznimi ustanovami, trgovinami itd… S tem boste zmanjšali možnost tatvine in lažje iskanje, v kolikor bi do nje prišlo.

Več nasvetov na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/tatvine-koles

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Škofjeloški policisti so včeraj nekaj čez 18. uro, na cesti Škofja Loka-Reteče, obravnavali 53-letnega kolesarja, ki je trčil v kolesarja pred njim. Oba sta vozila eden za drugim ob desnem robu vozišča. Okoliščine kažejo na prekratko varnostno razdaljo. Bila sta telesno poškodovana in z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in za 53-letnega kolesarja vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja s področja kaznivih dejanj zoper varnost prometa.

Prometni nesreči z materialno škodo:
Radovljiški policisti so včeraj okoli 9. ure na območju Radovljice obravnavali voznika, ki je z izsilil prednost in z avtomobilom trčil v avtomobil druge voznice. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Jeseniški policisti so včeraj okoli 18.30 obravnavali 76-letnega voznika, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v varnostno ograjo na nasprotnem vozišču. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Požar:
Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj čez 20. uro obveščeni o dimniškem požaru. Vnele so se saje. Na kraju so požar pogasili gasilci. Po podatkih s katerimi razpolagamo, materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Divjad:
Divjad je bila povožena na območju Tržiča, Preddvora in Železnikov.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran