radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 65 primerih in na številko 113 prejeli skupno 225 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri sta bili ena oseba huje in ena oseba lažje telesno poškodovani ter 16 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, ter po eno tatvino in kršitev nedotakljivosti stanovanja. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 11-krat.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 36 nezakonitih prehodov državne meje.

V okolici Sežane je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere je ukradel mobilni telefon znamke Samsung Galaxy A14. Prav tako je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Postojni in ukradel zlatnino. V obeh primerih policisti za storilci še poizvedujejo.

V Kopru je bil v trgovini z mešanim blagom pri tatvini prehrambenih artiklov v skupni vrednosti 12,82 eur s strani varnostne službe prijet 47-letni moški, doma iz Izole. Policisti so moškega zaslišali in bodo zoper njega napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje tatvine.

Ob 07.05 uri se je na cesti Postojna - Razdrto, pri odcepu za Goriče pripetila prometna nesreča v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, ena pa lažje. Policisti so ugotovili, da je 18-letni voznik osebnega avtomobila iz območja Ajdovščine vozil iz smeri Razdrtega proti Postojni in pred odcepom za vas Goriče z vozilom zapeljal preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, ter čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je iz smeri Postojne proti Razdrtem pravilno pripeljal 65-letnik doma iz okolice Postojne. V nesreči je bil 18-letnik huje telesno poškodovan, 65-letnik pa lažje. Cesta je bila do 8.09 ure zaprta, nakar je promet do 8.38 ure potekal izmenično enosmerno. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitev 2. odstavka 37. člena ZPrCP.

Ob 22.50 uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči na Cesti med vinogradi v Bertokih. Policisti so ugotovili, da je v nesreči udeležen sam 59-letni voznik mopeda doma iz okolice Kopra, kateri je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil ravnotežje in padel po vozišču. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan na pregled v bolnico Izola, kjer je bilo ugotovljeno, da ni poškodovan. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,31 mg/l alkohola, zanj pa so odredili pridržanje po 24/1 členu ZPrCP. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po čl. 105/4-4, 45/6 ZPrCP, 7/2 in 22/1 ZJRM-1, ter 25/6 ZMV in 46/1 ZVOZ.

V Seči je bil ob 00.25 uri ustavljen 30-letni voznik mopeda doma iz Ljubljane. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,74mg/l alkohola. V postopku so ugotovili tudi, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so mu moped zasegli. Zoper njega bo napisan obdolžilni predlog.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran