radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Policisti Policijske postaje Maribor II so včeraj, 19. aprila, na podlagi Zakona o kazenskem postopku, odvzeli prostost 42-letnemu moškemu z območja Maribora, zaradi kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. Pri osumljenemu so opravili hišno preiskavo in pri tem med drugim zasegli pištolo, znamke Beretta z nabojnikom in naboji, dušilec zvoka za pištolo ter hladno orožje - boksar. Za navedene predmete bo zoper njega, zaradi kršitve določil 81. člena Zakona o orožju, uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu na PP Maribor II. Pri preiskavi so policisti odkrili tudi posebej prirejen prostor v garaži, kjer je osumljeni vzgajal 145 rastlin, sadik konoplje, več pripomočkov za vzgojo teh rastlin, zaseženih pa mu je bilo tudi okoli 50 gramov že posušenih delcev rastlinskega izvora, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Po opravljeni analizi snovi bo zoper osumljenega, zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. čl. Kazenskega zakonika), podana kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

zaseg droge maribor

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran