radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 106 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 31:

  • sedem področja kriminalitete, od tega o poškodovanju tuje stvari in o tatvini kolesa;
  • devet s področja prometne varnosti, od tega o dveh prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami in eno z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
  • osem s področja javnega reda in miru;
  • trije o dogodkih, od tega o nesreči pri delu in o povoženi divjadi.

policija splosniKriminaliteta:
Kranjski policisti so včeraj okoli 16.20 obravnavali poškodovanje brisalca na parkiranem osebnem avtomobilu. Policisti zbirajo obvestila o neznanem storilcu in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Blejski policisti so bili včeraj nekaj čez 7. uro obveščeni o tatvini dveh koles. Neznani storilec si je oba kolesa, znamke SCOTT, tip Aspect 940, črno zelene barve in črno rdeče barve, protipravno prilastil čez noč iz nezaklenjene kolesarnice, v bližini stanovanjske hiše. Policisti zbirajo obvestila o neznanem storilcu in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva – tatvina koles:
Policisti svetujemo, da poskrbite za ustrezno zavarovanje enoslednih vozil z dobro ključavnico in imate že predhodno popisane podatke vašega enoslednega vozila, ko ga parkirate pred raznimi ustanovami, trgovinami, kolesarnicami, domačem dvorišču itd… S tem boste zmanjšali možnost tatvine in lažje iskanje, v kolikor bi do nje prišlo.

Več nasvetov na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/tatvine-koles

Prometni nesreči s telesnimi poškodbami:
Gorenjski prometniki so včeraj okoli 11.17 na območju Bleda obravnavali voznika, ki je z avtomobilom zaradi nepravilnega premika trčil v peško, ki je bila lahko telesno poškodovana. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so včeraj okoli 13.30 obravnavali voznika, ki je z avtomobilom izsilil prednost kolesarju in trčil vanj. Kolesar je bil lahko telesno poškodovan. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 10.20 obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Neznani voznik z neznanim vozilom je trčil v objekt in s kraja odpeljal. V nadaljevanju so z zbiranjem obvestil izsledili 27-letnega voznika tovornega vozila in zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so včeraj nekaj čez 16. uro na območju Kranja obravnavali 19-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Nesreča pri delu:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 11.38 obveščeni o nesreči pri delu, kjer je bil pri opravilu z lesom tako hudo telesno poškodovan 52-letni moški, da je na kraju umrl. Prvo pomoč mu je nudilo zdravstveno osebje. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled ter zbirajo obvestila o vseh okoliščinah nesreče. Obveščali bodo pristojno državno tožilstvo.

Divjad:
Divjad je bila povožena na območju Podtabora.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran