radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 189 klicev, med 89 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • 15 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije,
  • 1 voznik je bil pridržan po 24. čl. ZPrCP,
  • 2 vozili sta bili zaseženi voznikoma,
  • 7 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 v zasebnem prostoru in 3 na javnem kraju.

policija splosniNamesto 90 km/h, s hitrostjo 168 km/h
Policisti PP Slovenska Bistrica so imeli včeraj zvečer, med opravljanjem nadzora cestnega prometa in izvajanjem meritev hitrosti, v postopku voznika, ki je osebni avtomobil, izven naselja Slovenska Bistrica, kjer je hitrost vožnje omejena na 90 km/h, vozil s kar s 168 km/h. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Prijeta vlomilca
Policisti PP Maribor I so 18. aprila, na podlagi predhodno zbranih obvestil in dokazov, odvzeli prostost moškima, starima 39 in 31 let iz Maribora, zaradi utemeljenega suma, da sta storila več vlomov v gostinske lokale na območju mesta Maribor. Pri zbiranju obvestil in dokaznih predmetov je bilo ugotovljeno, da sta utemeljeno osumljena storitve treh kaznivih dejanj velike tatvine (205. čl. Kazenskega zakonika, KZ-1), ki sta jih storila konec marca na območju Gosposvetske, Vrbanske in Mladinske ulice. Pri vlomih sta iz gostinskih lokalov odtujila različne predmete (med drugim tablični računalnik, POS terminale, žgane pijače in gotovino). Lastnikom lokalov sta, po nestrokovni oceni, povzročila za skupno okoli 5.900 EUR materialne škode. Policistom PP Maribor I je z dodatnim zbiranjem obvestil in dokazov uspelo zbrati zadostno mero dokazov, da sta bila oba osumljenca 19. 4. 2023 s kazensko ovadbo privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njiju odredil pripor. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvesti zaradi suma, da sta moška izvršila več tovrstnih kaznivih dejanj na širšem območju Maribora.

Voznica ni želela ustaviti
Policisti so včeraj, okrog 10. ure, zaradi prometnega prekrška ustavljali voznico osebnega avtomobila, ki ni ustavila in je odpeljala pospešeno naprej. Policisti so zapeljali za njo, tedaj pa je 24-letna voznica na območju Dogoš zapeljala s ceste, pri tem se ni poškodovala. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonila, prav tako pa je odklonila tudi strokovni pregled. Odrejeno ji je bilo pridržanje po 24. čl. ZPrCP. Sledi obdolžilni predlog.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran