radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 73 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 229 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, ponarejanja denarja, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju in nedovoljenih prehodov državne meje.

Padec mopedista
21. 4. nekaj pred 6. uro smo bili obveščeni o padcu voznika mopeda v Brežicah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 36-letni voznik mopeda pri vožnji po delovišču izgubil oblast nad mopedom, padel in se lažje poškodoval. Poškodovanega mopedista so oskrbeli v brežiških bolnišnici.

Tatvina
Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Muhaber je neznanec v noči na 20. 4. odtujil lesene stole in klopi. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 300 evrov.

Novomeški policisti pridržali kršitelja in vzpostavili javni red in mir
Nekaj pred 18. uro smo bili obveščeni o motečem predvajanju glasne glasbe v naselju Brezje. 43-letni kršitelj, ki je predvajal glasno glasbo in z vpitjem kršil javni red in mir, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval opozoril in ukazov. Moškemu, ki je bil pod vplivom alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
Med opravljanjem nalog na območju Trnja so policisti okoli 13. ure ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije in štiri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. V noči na 21. 4. so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Državljan Albanije je v vozilu prevažal šest državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Prav tako so danes ponoči na Obrežju ustavili državljana Srbije, ki je v vozilu hrvaških registrskih oznak prevažal štiri državljane Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v državo. Kriminalisti so državljanu Romunije, državljanu Kitajske in državljanu Albanije odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije, Kitajske in Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Čatež ob Savi, Loče, Jereslavec, Mokrice) izsledili in prijeli 34 državljanov Maroka, 17 državljanov Bangladeša, 15 državljanov Rusije, sedem državljanov Pakistana, sedem državljanov Indije, štiri državljane Turčije, dva državljana Alžirije, dva državljana Palestine, dva državljana Kitajske in državljana Mongolije . Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran