radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 199 klicev.

Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lahkimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 1 moped. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, 2 poškodovanji tuje stvari, vlom v hišo in kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda so posredovali na 1 intervenciji.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 23 nezakonitih prehodov državne meje.

V zadnjih 14 dneh je neznani storilec na Škofijah vlomil v stanovanjsko hišo in preiskal notranjost. Lastnika je oškodoval za približno 2000 evrov. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Na Kozini je neznani storilec z barvo pošprical osebni avtomobil in z ostrim predmetom prerezal eno od pnevmatik. Policisti o storilcu še poizvedujejo, zaradi storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari pa ga bodo kazensko ovadili.

Ob 18.23 so policisti na Arzah (Piran) ustavili mladoletno voznico skuterja, ki nima vozniškega dovoljenja. Skuter so ji policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Na območju Sežane so policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Nasilnemu moškemu so policisti izrekli prepoved približevanja žrtvi, sledi še kazenska ovadba.

Ob 20.07 je pred naseljem Jelšane, 21-letni voznik z osebnim avtomobilom zapeljal s ceste in se pri tem tudi lažje telesno poškodoval. Policisti so na kraju ugotovili, da je moški vozil vinjen, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,91 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Koprski policisti so zaradi pretepa ob 20.21 posredovali pred enim od koprskih nakupovalnih središč. Ker se 21-letni kršitelj, kljub ukazom policistov ni umiril so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog. Med postopkom je bila pri osebi najdena še manjša količina prepovedane druge konoplja, za kar bodo policisti uvedli hitri postopek.

Jure Griljc, mag. prav.
vodja sektorja uniformirane policije
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran