radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 406 klicev, 156 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 37 na javni red in mir, ter 53 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 13 vlomov (v sedmih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega vozila. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo pony, baterijski vrtalnik in grelnik. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil dve kolesi, kuhalnik in druge predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil otroško kolo Rog rider, črno-zelene barve. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več kosov ročnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo, smučarsko opremo in druge predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

V Ribnici so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili mobilne telefone. Povzročeno je bilo za nekaj tisoč evrov škode.

Prometna nesreča v kateri je umrl 91-letni voznik
Včeraj, okoli 11. ure se je na lokalni cesti na območju naselja Brezje pri Dobrovi zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 91-letni voznik iz okolice Ljubljane. Vozil osebni avtomobil po makadamski lokalni cesti, po strmem klancu navzdol iz smeri Brezja pri Dobrovi proti Dobrovi. Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal levo izven vozišča, kjer je trčil v drevo. V nesreči se je tako hudo telesno poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran