radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 175 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 646 klicev.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 z lahkimi telesnimi poškodbami in 4 nesreče, v katerih so se 4 osebe hudo telesno poškodovale. Zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 9 tatvin, 5 vlomov, 3 poškodovanja tuje stvari in kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 15 intervencij, in sicer 5 v zasebnih prostorih in 10 na javnih krajih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 65 nezakonitih prehodov državne meje.

Petek, 21. 3. 2023
Neznani storilec je v zadnjih dveh dneh vlomil v stanovanjsko hišo v Strunjanu in iz notranjosti odtujil nekaj vrednejših predmetov. Škode je za 500 evrov. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

V Ankaranu je preko noči neznani storilec, na osebnem avtomobilu prerezal dve pnevmatiki in s tem lastnika oškodoval za približno 300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 12. uri so policisti v Cereju ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli, zoper moškega pa sledi obdolžilni predlog.

Na kolesarski stezi med Izolo in Strunjanom je ob 14. uri, zaradi neprilagojene hitrosti sam padel 42-letni kolesar, ki se je pri tem lažje telesno poškodoval. Moški je bil odpeljan na zdravljenje v izolsko bolnišnico, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 18.10 so prometni policisti na Črnem Kalu ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,74 mg/l. Moškemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Koprski policisti so ob 19.45 posredovali pri sporu med svojci v Pobegih. Zaradi ugotovljene kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru bodo zoper 2 osebi uvedli hitri postopek.

Ob 23.47 so policisti v Sežani ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,78 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in mu začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Sobota, 22. 3. 2023
Malo po polnoči so policisti v Luciji ustavili 28-letno voznico, ki ji je alkotest pokazal rezultat 0,11 mg/l, bila pa je pozitivna na hitrem testu za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil, zato ji je bil odrejen še strokovni pregled. V postopku so policisti ugotovili tudi, da vozilo ni tehnično brezhibno, zato je bilo ženski začasno odvzeto vozniško dovoljenje in registrske tablice iz avtomobila, ki ga je vozila. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 7.21 je na AC A3 malo pred izvozom za Sežano zagorel osebni avtomobil. Policisti so ugotovili, da je med vožnjo prišlo do napake na motorju, ki je zagorel. V požaru nihče ni bil poškodovan, zato so dogodek policisti zabeležili v poročilo.

Na Hrvatinih je občan v podpornem kamnitem zidu kmetijskega zemljišča našel starejšo ročno bombo italijanske izdelave. Policisti so kraj zavarovali, bobni tehniki Civilne zaščite pa so bombo varno razstrelili na kraju.

Ob 14.23 je v Izoli s kolesom padla 88-letna ženska in se pri tem lažje telesno poškodovala. Policisti so ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilno pritrjenega tovora na kolesu, zato so ženski izdali plačilni nalog.

Ob 15.34 je v semaforiziranem križišču v Sežani, 26-letni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost 24-letnemu motoristu, ki je zaradi trka padel po cestišču in se pri tem huje telesno poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili.

Ob 15.58 je prišlo do prometne nesreče z udeležbo motorista v Divači. Policisti so z ogledom ugotovili, da je 53-letni voznik osebnega vozila, v križišču zavijal levo, pri tem pa izsilil prednost 37-letnemu motoristu, ki se je v nesreči hudo telesno poškodoval. Lažje telesno poškodovana je bila tudi 50-letna sopotnica v osebnem avtomobilu. Zoper povzročitelja, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,27 mg/l bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Ob 16.25 je na cesti Strunjan – Belverede, prav tako zaradi izsiljevanja prednosti prišlo do prometne nesreče v kateri se je huje poškodoval motorist. Policisti so ugotovili, da je 47-letna voznica, pri zavijanju levo na dovoz, izsilila prednost in tako zaprla pot 47-letnemu motoristu, ki je zaradi trka z osebnim avtomobilom padel po vozišču in se pri tem hudo telesno poškodoval. Zoper povzročiteljico prav tako sledi kazenska ovadba.

Ob 23.21 je 52-letni voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik vozil vinjen, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,52 mg/l. Moškemu so policisti izdali plačilni nalog.

Nedelja, 24. 3. 2023
Ob 00.25 so izolski policisti 38-letnemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Sledi analiza in hitri postopek. Istega moškega so nato ob 6.24 ustavili z osebnim avtomobilom, pri čemer je moškemu alkotest pokazal rezultat 0,17 mg/l, bil pa je pozitiven na hitrem testu za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil. Voznik je odklonil strokovni pregled, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

Policisti so ob 3.46 pri Petelinjah (Pivka) obravnavali dogodek, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je 59-letni moški, ki je peš hodil po kolesarski stezi, na mokri travi nesrečno padel po brežini in se pri tem tudi huje telesno poškodoval. Moški je bil odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana, policisti pa še ugotavljajo točne okoliščine. O ugotovitvah bo obveščeno okrožno državno tožilstvo v Kopru.

Tekom noči je neznani storilec iz parkiranega motornega kolesa, ki ga je imel oškodovanec parkiranega v garažni hiši v Prisojah, odtujil izpušno cev. Škode je za 1.400 evrov. Po končani preiskavi bo podana kazenska ovadba.

Piranski policisti so v dopoldanskih urah na območju Sečovelj obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poškodoval klopi ob kolesarski stezi in s tem oškodoval Občino Piran. O storilcu policisti še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

V Luciji sta se dopoldan sprla bivša partnerja. Policisti zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, o svojih ugotovitvah pa bodo s kazensko ovadbo obvestili okrožno državno tožilstvo.

V Divači je bil ob 18.45 ustavljen 24- letnik voznik osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,78 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.11 je v Gorjanskem, zaradi neprilagojene hitrosti sam padel 36-letni motorist, državljan Italije. Moški se je pri padcu hudo telesno poškodoval, policisti pa so ugotovili tudi, da je vozil vinjen, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,97 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Srgaših je ob 20.30 neznani vozil z osebnim avtomobilom oplazil 26-letnega mopedista, ki je zaradi trka padel po tleh in se lažje telesno poškodoval. Voznika avtomobila, ki po nesreči ni ustavil policisti še iščejo, sledi kazenska ovadba.

Ob 23.47 je bil v Pacugu ustavljen 46-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil v času veljavnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Moškemu je bilo vozilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.

Ne spreglej! Umetnost se je ustaviti!
V zadnjem vikendu smo na območju PU Koper obravnavali več prometnih nesreč z udeležbo motoristov, ki so se po "zimskem spanju" vrnili na ceste. Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti. To še zlasti velja na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa. Motoristi naj se zavedajo, da njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še niso tako dobre kot ob koncu prejšnje sezone.

Ostalim voznikom svetujemo, naj bodo izjemno previdni in pozorni tudi na vse več motoristov. Ti so v prometu manj vidni, zato jih je na cesti lažje spregledati. Pri vsakem zavijanju oz. premiku z vozilom naj bodo vozniki še posebej pozorni na motoriste, saj je motorno kolo ozko in ga je lažje spregledati, posledice trka pa so ponavadi zelo hude.

Želimo vam prijeten teden in varno vožnjo.

Jure Griljc, mag. prav.
vodja sektorja uniformirane policije
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran