radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 624 klicev, 174 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 63 nanašalo na kriminaliteto, 51 na javni red in mir, ter 50 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 15 tatvin, 9 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v klet in odtujil športno in fotografsko opremo. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar. Povzročil je za okoli 200 evrov materialne škode.

V Kamniku so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili delovno zaščitno opremo. Podjetje je oškodovano za okoli 300 evrov.

V centu Ljubljane so neznanci vlomili v skladiščne prostore novogradnje, od koder so odtujili več medeninastih izdelkov. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

Prijeta osumljenca drzne tatvine
Včeraj okoli 16. ure smo bili obveščeno o drzni tatvini na območju centra Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih sta osumljenca zamotila oškodovanko s pogovorom in ji med tem iz nahrbtnika odtujila mobilni telefon. Na podlagi opisa so policisti v bližini oba osumljena izsledili. V postopku so jima zasegli odtujen mobilni telefon, ki je bil vrnjen oškodovanki. Osumljencema je bila odvzeta prostost in bosta po zbranih obvestilih privedena k preiskovalnemu sodniku.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 19. ure se je na Linhartovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18. ure se je na Ljubljanski cesti v Trzinu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drog. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran