radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih štiriindvajsetih urah prejel naslednje prijave:

Kriminaliteta:

  • tatvina električnega kolesa znamke Specializerd, temno sive barve,
  • tatvina goriva iz rezervoarja tovornega vozila na gradbišču na Brezjah. Neznani storilec je navrl pokrov rezervoarja in iz njega izčrpal 280 litrov goriva,
  • tatvina artiklov v trgovini v Kranju.

Javni red in mir:

  • 3 kršitve javnega reda in miru na javnem kraju,
  • 1 kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru.

Prometna varnost:

  • 10 prometnih nesreč z materialno škodo,
  • 1 prometno nesrečo z materialno škodo in telesnimi poškodbami v Radovljici, v kateri je voznik osebnega avtomobila, včeraj okrog 11.30, izsilil prednost kolesarki, ki se je v prometni nesreči telesno poškodovala. Kolesarka je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zdravstveno ustanovo. Oba udeleženca sta bila preizkušena z alkotestom, ki je pokazal 0,0 mg/l. Policisti zoper voznika vodijo predkazenski postopek.

policija splosniDve prometni nesreči in prisotnost alkohola:
Kranjski policisti so ob 18.35 obravnavali prometno nesrečo v kateri je povzročitelj izsilil prednost drugemu udeležencu in nato odpeljal s kraja. Omenjenega voznika so policisti izsledili in z njim opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,85 mg/l. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu, vodijo predkazenski postopek.

Tržiški policisti so ob 20.35 na območju Kranja obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti. Tudi v tej prometni nesreči je bil voznik, ki je povzročil prometno nesrečo pod vplivom alkohola. saj je alkotest pokazal 0,94 mg/l alkohola. Policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu zbirajo obvestila v predkazanskem postopku.

Tedenski nadzor hitrosti:
Gorenjski policisti smo v času poostrenega nadzora med 17. in 23. aprilom 2023, ugotovili 256 prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti. V naselju 65 kršitev, izven naselja 18 in na avtocesti 173. Izdali so 10 glob, 84 plačilnih nalogov in izrekli 20 opozoril. Policisti za 142 voznikov, ki so prekoračili najvišjo dovoljeno hitrost na avtocesti ali ostalih cestah še vodijo prekrškovni postopek, ker na kraju niso bili ustavljeni in jim bodo obvestila o prekršku poslana po pošti.

mag. Janez Šuštar
vodja službe
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran