radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 446 klicev, od tega 131 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 38 nanašalo na kriminaliteto, 32 na javni red in mir, ter 48 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 16 tatvin in 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu).

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Žlebah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujena nakit in gotovina. Škoda znaša okoli 650 evrov.

Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje in pijača. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

Rop
Včeraj, okoli 22.30 smo bili obveščeni o ropu v parku Tivoli v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da so štirje storilci pristopili do oškodovancev in od njih z nožem v roki zahtevali denar. Ko so jim denar izročili so s kraja zbežali. Povzročili so za okoli 350 evrov materialne škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis:

  • moški star med 20 in 23 let, visok med 175 in 180 cm, črnih kratkih las, oblečen v temna oblačila.
  • moški star med 20 in 23 let, visok okoli 175 cm, močnejše postave, oblečen v temna oblačila.
  • dva moška stara med 20 in 23 let, visoka okoli 180 cm, oblečena v temna oblačila.

Prijeti osumljenci tatvin
Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so v tem tednu odvzeli prostost 24 in 27-letniku, ki sta 8. 4. 2023 in 24. 4. 2023 v centru Ljubljane izvršila 2 drzni tatvini. Obe tatvini sta izvršila na način, da sta pristopila do oškodovancev in jim iz torbic ali žepov jaken odtujila mobilne telefone. Z dejanji sta povzročila za okoli 600 evrov materialne škode. Oba osumljena sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je obema odredil pripor.

Viški policisti pa so odvzeli prostost 30 – letniku, ki je med 7. 4. 2023 in 24. 4. 2023 na območju Ljubljane izvršil tri tatvine in roparsko tatvino. Pri tatvinah je v dveh primerih iz trgovin odtujil izdelke, v enem primeru je oškodovanki iz torbice odtujil mobilni telefon, v zadnjem primeru pa je v trgovini odtujil alkoholne pijače. V zadnjem primeru mu je prodajalka poskušala tatvino preprečiti, osumljenec pa jo je odrinil in s kraja zbežal. Skupno je z navedenimi dejanji povzročil za okoli 1000 evrov materialne škode. Osumljeni je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 18. ure je v Tacnu prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen motorist. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je padel in se huje poškodoval. Po doslej znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9. ure je na ljubljanski obvoznici pri izvozu Brdo prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v vozilo pred seboj, tega pa je odbile še v vozilo pred njim. V nesreči s ta se dve osebi lažje poškodovali, ena pa huje. Policisti še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. O okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran