radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 380 klicev, 137 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 36 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 31 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana kolesarka. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 10 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Trzinu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 2.000 evrov škode.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in denar in mobilni telefonu. Podjetje je oškodoval za okoli 1.200 evrov

Poskus vloma v trgovino, prijeta osumljenca:
Danes ponoči smo bili obveščeni, da je varnostnik pri vlomu v eno izmed trgovin na območju Grosuplja zalotil mladoletna osumljenca, ter jih zadržal do prihoda policije. Po sedaj zbranih obvestilih sta storilca na silo odprla vrata trgovine in vanjo vstopila, ob tem pa sprožila alarm in iz trgovine nista ničesar odtujila, tako da je ostalo pri poskusu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Požar vozil na območju Kosez
Včeraj, okoli 22. ure smo bili obveščeni o požaru vozil na območju Kosez. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih je na makadamskem parkirišču, iz do sedaj neznanega vzroka, zagorelo vozilo, požar pa se je razširil še na tri vozila parkirana ob njem. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvesti o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Požar v stanovanju
Včeraj, nekaj po 17. uri smo bili obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj v stanovanjskem bloku na Kajuhovi ulici v Ljubljani. Gasilci so požar pogasili. Iz stavbe so bili evakuirani vsi stanovalci, po doslej znanih podatkih pa v dogodku ni nihče potreboval zdravniške pomoči. V dogodku je nastalo za nekaj deset tisoč evrov materialne škode. Vzrok za požar, do katerega je po prvih podatkih prišlo na enem izmed balkonov stavbe še ni znan. Policisti bodo opravili ogled o vseh ugotovljenih okoliščinah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Dogodek v bazenu na območju Policijske postaje Kamnik
Včeraj, nekaj po 17. uri smo bili obveščeni, da je v termah na območju Policijske postaje Kamnik na dno bazena potonil otrok. Po doslej znanih podatkih je ena izmed obiskovalk kopališča opazila mlajšo deklico na dnu bazena. Obiskovalka jo je takoj dvignila iz bazena in ji skupaj z ostalimi prisotnimi nudila prvo pomoč. Otrok je bil odpeljan z reševalnim vozilom v UKC Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju. Po doslej znanih podatkih življenje otroka ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin dogodka o katerih bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 13. ure se je na ulici Šutna v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je pri vožnji padla in se huje telesno poškodovala. Njeno življenje ni ogroženo. Policistu še zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran