radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih dveh dnevih intervenirali v 92 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 254 klicev.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 8 tatvin in 4 vlome. Zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v 6 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih prazničnih dnevih (od petka zjutraj do danes zjutraj) obravnavali 84 nezakonitih prehodov državne meje.

1. 5.
V Izoli je nekdo vlomil v klet in ukradel udarno kladivo znamke Makita in komplet svedrov.

Popoldan je bil prijavitelj v vasi Dilici na sprehodu z družino, ko je do njih pritekel trop odvezanih psov. Ko je opozoril lastnika, ga je ta zmerjal. Lastniku sledi hitri postopek po ZZŽiv in dopis na UVHVVR.

Ob 16.30 so na Šmarski v Kopru ustavili 37-letnega državljana Italije, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kanabis, strokovni pregled je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 18.40 je na Maliji padla motoristka. 37-letna državljanka Avstrije je peljala po klancu navzdol, ko je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljala na peščeno bankino in padla. Izrečena ji je bila globa.

V Kopru je nekdo našel ključ, ki ga je lastnica shranila v bližini, in iz stanovanja ukradel gotovino.

V Kopru so vlomili v hišo na Razgledni ulici. Lastnikom so ukradli gotovino in zlatnino.

2. 5.
Ob 0.20 so v Portorožu ustavili 19-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na amfetamine in kanabis. Strokovni pregled je odklonil, odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 13. uri so policisti na počivališču Studenec obravnavali 25-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain. Odrejen je bil strokovni pregled v zdravstvenem domu.

Popoldan so v Ankaranu 15-letniku zasegli neregistriran moped, vozil je tudi brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 18.13 smo bili obveščeni, da v Postojni nekdo strelja z zračno puško. Poškodoval je dve okenski roleti in vozilo. Policisti so opravili ogled kraja in opravili razgovore. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ob 22.45 so v Starodu ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 30-letni državljan Kosova. V vozilu so bili še trije državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nezakonito. Postopki še potekajo, vozniku je bilo odrejeno pridržanje.

V Ankaranu je nekdo vlomil v avtomat z napitki in ukradel denar.

V Sežani pa je nekdo iz prostorov podjetja ukradel ročni vrtalnik znamke Milwauke in polnilec za ročni vrtalnik.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran