radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 106 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 47:

  • pet s področja kriminalitete, od tega o vlomu v hišo;
  • 20 s področja prometne varnosti, od tega o štirih prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • devet s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvah na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali eno osebo;
  • pet o dogodkih, od tega o padcu kolesarja in o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Jeseniški policisti so včeraj okoli 10.30 obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, ki jo lastnik obnavlja. Neznani storilec je v njo nasilno vstopil skozi kletno okno, pregledal notranjost in si protipravno prilastil bakrene kable in cevi ter vodovodne pipe. Lastnika je oškodoval do 1.000 evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče z materialno škodo:
Kranjski policisti so včeraj okoli 10.30 na območju Žabnice obravnavali 20-letnega voznika, ki je zaradi nepravilnega premika pri prečkanju železniškega prehoda, s traktorjem poškodoval zapornico. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Gorenjski prometniki so nekaj pred 15. uro obravnavali 69-letnega tujega voznika, ki po avtocesti v smeri Ljubljane, v bližini priključka za Brnik, z avtodomom ni vozil po sredini prometnega pasu. Zaradi tega je zapeljal v obcestni travnati jarek in trčil v obvestilno tablo. Na kraju so pomoč nudili gasilci. Vozni pas avtoceste je bil zaprt dve uri. Promet je potekal po prehitevalnem pasu. Policisti so vozniku izdali globo.

Kranjski policisti so včeraj okoli 19.20 obravnavali 58-letnega voznika avtodoma, ki je zaradi nepravilnega premika, v križišču trčil v stoječi avtobus. Policisti za voznika avtodoma vodijo prekrškovni postopek.

Javni red in mir:
Jeseniški policisti so včeraj okoli 18.30 obravnavali 33-letnega moškega, ki se je na javnem kraju nedostojno vedel do drugega moškega. Ker s kršitvijo ni prenehal, so mu policisti odredili pridržanje. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:
Kranjski policisti so včeraj nekaj čez 19. uro obravnavali padec 47-letnega gorskega kolesarja, na makadamski poti nad Bašljem v občini Preddvor. Kolesar je bil telesno poškodovan. Na kraju so mu pomoč nudili gorski reševalci, gasilci in zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Divjad:
Divjad je bila povožena na območju Brnika.

Varnost v gorah:
V gore se odpravite primerno opremljeni. Zaradi morebitnih spreminjajočih vremenskih razmer, snežnih pasti, snežnih plazov in s tem nevarnosti za nesreče vam pred odhodom v gore svetujemo, sprotno spremljanje (ARSO: https://vreme.arso.gov.si/plazovi; Službe za varstvo pred snežnimi plazovi: https://www.facebook.com/SVSPZelenicaTrzic; Gorske reševalne zveze Slovenije: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064380982130 in Planinske zveze Slovenije: https://www.facebook.com/PlaninskaZvezaSlovenije ). Želimo, da ste v gorah varni.

Preventivne nasvete za planince, pohodnike in gornike si lahko preberete
tudi na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/2440-nasveti-za-pohodnike-planince-gornike in https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-dopustu-v-gorah-ob-vodi-na-snegu/nasveti-za-pohodnike-planince-in-gornike

Zapora priključkov na gorenjski avtocesti v smeri Karavank:
Po podatkih izvajalca del bosta predvidoma od danes, 5. maja 2023 do 30. maja 2023 zaprta:

  • priključek Lesce (uvoz in izvoz)
  • priključek Brezje (uvoz in izvoz)

Obvozi bodo urejeni preko priključka Radovljica in po vzporednih cestah. Več informacij na spletni strani: www.promet.si

V nedeljo, 7. maja 2023, bo potekala tekaška prireditev, ki se začne ob 13. uri v Ljubljani. Trasa bo potekala tudi po Gorenjskem. Na relaciji Kamnik – Cerklje na Gorenjskem – Vodice je po navodilih organizatorja pričakovati občasne 60-minutne popolne zapore posameznih odsekov cest. Več informacij na spletni strani organizatorja prireditve https://www.wingsforlifeworldrun.com/sl/locations/slovenia ali www.promet.si. Upoštevajte prometno signalizacijo ter spoštujte navodila organizatorja, redarjev in policistov.

Zaradi gradbenih del in javnih prireditev na cestah, obiskov turistično izletniških krajev, vsem udeležencem v cestnem prometu svetujemo strpno in previdno vožnjo. Hitrost in varnostno razdaljo prilagodite trenutnim razmeram na cesti. V primeru zastojev ustvarite reševalni pas. Naj spomnimo: Motorna vozila so v javnem prometu lahko le takrat, ko so registrirana. Vozniki jih lahko vozite le z ustreznimi vozniškimi dovoljenji in seveda trezni. Želimo si, da ste v prometu varni in da bi bilo čim manj prometnih nesreč.

Gorenjski policisti in policistke vam želimo varen in miren vikend, kjerkoli že boste. Srečno.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran